Dzisiaj jest 17 lipca 2018, 02:15

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL[/url] cena dla forumowiczów 10zł info na PW[/color] | KOSZULKA HONDA FIREBLADE.PL MARQUEZ 93 - info PW

Przekładka skrzyni z SC33 do SC28

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC28 1992-1995

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 19
Rejestracja: 26 września 2013, 23:58
Lokalizacja: Lublin
Motocykl:

Przekładka skrzyni z SC33 do SC28

Post » 27 września 2013, 00:06

Witam

W mojej niuni niestety posypała się "dwójka" :(
W zimie planuję remont ale jak to jest z używanymi skrzyniami na alledrogo każdy wie, mam za to możliwość kupienia pewnej skrzyni z SC33 z 1998, w którym padła góra silnika, a skrzynia pracowała idealnie.

Tylko teraz pytanie, czy ktokolwiek miał do czynienia osobiście z przekładką skrzyni z sc33 1998 do sc28 1995 ???

Rozważam jeszcze opcję kupienia nowych trybów w ASO, ale nie wiem czy to dobry pomysł wymienić tylko kilka trybów na nowe, a resztę zostawić starą.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

 
Posty: 3292
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 103
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 27 września 2013, 06:37

tryby trybami ale ciekawe jak reszta wygląda :/ lepiej kupić kompletną skrzynie i całość przełożyć
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 938
Rejestracja: 29 stycznia 2012, 14:58
Lokalizacja: cbr-dtr
Pochwały: 22
Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
Rok produkcji: 99

Post » 27 września 2013, 14:29

mam skrzynie sc28 94r w bardzo dobrym stanie nic nie wyskakuje :ooo: oddam za dobre siano :D z silnika w którym j.e.b.ł.a panewka :one:
-1--2--klama i guma haha

 
Posty: 19
Rejestracja: 26 września 2013, 23:58
Lokalizacja: Lublin
Motocykl:

Post » 02 października 2013, 02:40

wiertło pisze:tryby trybami ale ciekawe jak reszta wygląda :/ lepiej kupić kompletną skrzynie i całość przełożyć


w ASO dowiedziałem się że trzeba by wymienić dwa tryby od "dwójki" i dwa współpracujące, wałki mogą zostać stare, bo one ponoć się nie zużywają, można tez kupić całą nową skrzynię, to ok 4-5 koła :D

a z używkami to wiadomo jak to jest, niby ma być dobra i w ogóle a wychodzi wrak

Awatar użytkownika
 
Posty: 938
Rejestracja: 29 stycznia 2012, 14:58
Lokalizacja: cbr-dtr
Pochwały: 22
Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
Rok produkcji: 99

Post » 02 października 2013, 06:19

dobry jesteś kombinator :one: 4 5 koła :ooo: powodzenia to kupisz drugie moto za tą kasę :P nie chcę cię namawiać ale używka najbardziej tutaj odpowiada i dasz 300zł za kompletną skrzynie 1000% sprawna daje sobie łapę u.p.i.e.r.d.o.l.i.ć :one:
-1--2--klama i guma haha

 
Posty: 3292
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 103
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 02 października 2013, 08:55

modic pisze:
wiertło pisze:tryby trybami ale ciekawe jak reszta wygląda :/ lepiej kupić kompletną skrzynie i całość przełożyć


w ASO dowiedziałem się że trzeba by wymienić dwa tryby od "dwójki" i dwa współpracujące, wałki mogą zostać stare, bo one ponoć się nie zużywają, można tez kupić całą nową skrzynię, to ok 4-5 koła :D

a z używkami to wiadomo jak to jest, niby ma być dobra i w ogóle a wychodzi wrak


ok a programator i reszta zagwarantowali Ci że są dobre jak skrzyni nie wybebeszyłeś ???
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 19
Rejestracja: 26 września 2013, 23:58
Lokalizacja: Lublin
Motocykl:

Post » 02 października 2013, 13:39

nie no, na pewno nie dam 5 koła za nową skrzynie, dzwoniłem się tylko zorientować jakie są koszta zabawy a o kompletną skrzynię to się spytałem z ciekawość, sama wymiana uszkodzonych trybów to ok 500

ale jak masz skrzynię za 300 to się chyba zgłoszę do ciebie, tylko póki co jeszcze sezon w pełni, szkoda mi teraz motor rozbierać :D

Awatar użytkownika
 
Posty: 938
Rejestracja: 29 stycznia 2012, 14:58
Lokalizacja: cbr-dtr
Pochwały: 22
Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
Rok produkcji: 99

Post » 02 października 2013, 18:18

jak coś to pisz :D skrzynia do końca chodziła bez zarzutów :) jak by nie panewa to bym latał do dzisiaj :diabel: dajesz 3 stówy i przesyłkę płacisz :P
-1--2--klama i guma haha

Awatar użytkownika
 
Posty: 6
Rejestracja: 27 lutego 2013, 01:38
Lokalizacja: Janikowo
Motocykl:

Post » 20 października 2013, 19:39

Jak chcesz wymienić tylko tryby od 2 biegu, to nie zapomnij o przesuwce/wodziku współpracującym z kołami zębatymi w/w biegu ;-) .


Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość