1.Rozrządu a mianowcie : ile można przelatac na grającym rozrządzie ? ile kosztuje kompletna naprawa rozrządu ? i czy znacie jakiegoś dobrego i w miare taniego mechanika w okolicach woj. mazowieckiego ?
2.Stan oleju miałem na styk ze jak odpalałem moto na kontrolce nie pojawiał sie nawet gram oleju dolałem 100 i teraz jest na połowie kontroli teraz pytanie dotyczny konkretnie ile powinno być zalane tego oleju (według kontrolki) jaki olej lać najlepiej ? i teraz dopiero dziś uświadomiłem sobie że coś może być nie tak bo wraz z motorkiem dostałem 1 litr nowego motula 5000 10 w40 tylko czemu koleś kupił litr ? czyżby na dolewki ? czyżby brała olej?!

Dodam że moto CENZURA nieziemsko i silnik nie wydaje być styrany...
Boje sie latać z powodu rozrządu moto ma najechane 45 czy tam 44 tys km w tej chwili już nie pamietam i raz słychać ten rozrząd raz nie, nie jest to głosne stukanie (w fj1200 jak kolesowi zaczął stukać rozrząd od tamtej pory zrobił ponad 10 tys km i lata dalej i dopiero teraz rozrząd słychać na całej "wśi"

3.Tarcze hamulcowe : mam już ranty na każdej z tarcz moto hamuje w miare ( do porównania wczesniej miałem yamahe fazer 600 i fazerek hamował lepiej) i znowu jaki jest koszt tarcz? jakie najlepiej kupić ? orginały czy pływające ? gdzie je można dostać...etc. wszelakie wskazówki i porady mile widziane!
4.Opony jakiej marki kupić ? jaka cena ? tak jak wyżej wszelakie wskazówki i porady...
5.Moto strasznie zachowuje sie na dołach skacze wozi... zawieszenie z przodu ok z tyłu wydaje sie za miekkie da sie coś z tym zrobić ? w każdej cbr 900 tak jest?
6.Przy jezdzie powoli czuje jak by lekkie wibracje na kierze nie wiem jak to nazwać towarzyszy im postukiwanie w przednim kole coś takiego przynajmniej tak zakłądam ... albo mi się wydaje(takie co 3-4 sekundowe ciche pukanie po wiejsku mówiąc)... co to może być ? łozysko przedniego koła ? jesli tak to jaki koszt gdzie z kad to dostac czy da rade to samemu wymienic?
Najchętniej na zime dał bym moto do opieki mechanikowi, tylko nie mam żande go konkretnego który dobrze robi