Dzisiaj jest 19 czerwca 2019, 16:47

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Zgasł i nie odpala. Pomocy

Brak reakcji na starter

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 2
Rejestracja: 12 czerwca 2019, 08:47
Motocykl: Honda CBR 900 rr SC33
Rok produkcji: 1998

Zgasł i nie odpala. Pomocy

Post » 12 czerwca 2019, 08:59

Proszę o pomoc. Honda podczas jazdy kichnela, prychnela i zgasła. Zapłon po kluczyku jest, luz się świeci, ale nie odpala. Brak reakcji na starter. Nie ma nawet kliknięcia przekaźnika. Przekaźnik podmieniony i bez zmian. Po zwarciu kabli przekaźnika rozrusznik kręci ale nie odpala. Bezpiecznik podmieniony i dalej cisza. Przełącznik czerwony sprawdzony, zamyka obieg. Brak mi pomysłów. Może stacyjka może sterownik? Proszę o pomoc.

 
Posty: 763
Rejestracja: 13 sierpnia 2013, 11:00
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 20
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Re: Zgasł i nie odpala. Pomocy

Post » 12 czerwca 2019, 09:32

Weź niernik i sprawdź aku.
Wstępnie wygląda na padnięty.

Awatar użytkownika
 
Posty: 648
Rejestracja: 01 października 2011, 08:51
Lokalizacja: Śląsk Bytom
Pochwały: 6
Motocykl: 1000rr sc57a
Rok produkcji: 4

Re: Zgasł i nie odpala. Pomocy

Post » 12 czerwca 2019, 10:06

Czujnik stopki bocznej ? Chociaż po wciśnięciu sprzęgła powinien zakręcić
Immo gaśnie ?

 
Posty: 2
Rejestracja: 12 czerwca 2019, 08:47
Motocykl: Honda CBR 900 rr SC33
Rok produkcji: 1998

Re: Zgasł i nie odpala. Pomocy

Post » 12 czerwca 2019, 17:54

Immobilisera nie ma. Akumulator i regulator napięcia nowy. Poszukałem dzisiaj nieco mocniej i okazało się że przepalił się bezpiecznik b w skrzynce który idzie przez cewki do modułu. Przewód przedzwonilen i jest ok ale jak włożę kostkę do modułu to znowu przepala bezpiecznik. Ten kabel idzie od włącznika on/off poprzez cewki do modulu. Czarno bialy. Wydaje mi się że powinien być plusowy. Teraz nie wiem czy moduł do wymiany czy zwarcie gdzieś w instalacji.


Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości