Nowej nie kupisz, nie wystepuje ona jako czesc zamienna - tylko w komplecie z cala instalacja.
Jeszcze nie spotkałem sc33 ktora by miala ta kostke w dobrym stanie, zawsze jest ona mniej lub bardziej upalona. Osobiscie polecam kupic kompletna wiazke od Horneta 600, kostka jest dokladnie taka sama, ale w Hornecie praktycznie zawsze jest idealna - co oczywsicie i tak warto potwierdzic u sprzedajacego.
Chyba ze nie zalezy Ci na oryginalnym stanie - to po prostu ja wywal a przewody wepnij kazdy osobno izolujac je nakladkami na samiczki - nie izolacją. Kosta upala sie z winy slabego styku wsuwek z regulatorem, wiec przed ponownym podlaczeniem doladnie je wyczysc, i zacisnij wsowki aby ciasno wchodzily. Ja przy okazji wymienilem u siebie regulator - mialem oryginal , w sumie byl nawet sprawny, ale wrzucilem tourmaxa i trzeci sezon jest idealnie. Koszta nowego regulatora dobrej jakosci to okolo 250 pln, ale robisz to raz na cale dalsze zycie maszyny - warto go dodatkowo przesmarowac pasta do procesorow na styku ze stelazem i zapomnisz o palacych sie kostkach czy tez problemach z ladowaniem.