Luki213 pisze:Motobandzior

ma racje bieg trzeba ze tak powiem wpier...., jak bedziesz deliktanie chcial wrzucic to luz Ci wpadnie, takze zdecydowanie wbijaj biegi a jak dalej bedzie wypadal to przykro mi ale remont, zrob test skrzyni moto rozpedz na dwojce porzadnie tak minimum 9tys i wrzuc bez sprzegla ale tak zdrowo wbij jak wypadnie to ma grubo powyzej 50tys i w najblizszym czasie moze czekac Cie remont bo skrzynia siada powoli.
No wlasnie, ja ostatnio tak mialem ze mi złapał luz pomiedzy 3 a 4 biegiem ale zauwazylem ze od jazdy na kole jakiegos stresa malego zlapalem i jak przyszlo do normalnej jazdy to sie zamotałem po tym ze zmiana biegow tzn. za delikatnie je wrzucalem i po delikatnym wrzuceniu na 3, bieg mi zaraz wyskoczyl a to luz miedzybiegowy 3 a 4 lub 4 a 5 biegiem). Dzisiaj zrobie dla pewnosci test o ktorym pisze Luki, przegonie na dwojce do konca i bez sprzegla wrzuce 3ke. Jak ze sprzeglem zmieniam biegi pod czerwonym to nic nie wyskakuje.
W zeszlym sezonie mocno pociągnąłem po skrzyni tzn. przy nauce przebijania na kole z 1 na 2. Jechalem na jedynce i chcialem poderwac moto z gazu na kolo, ale przegiałem bo w momencie gdy odpuscilem gaz zeby zaraz go gwaltownie dodac (cos mi odbilo) i zmienilem bieg na 2 i gaz, skrzynia chrupnęła jak orzech włoski, ale wszystko chodzi. Teraz atakuje tylko z dwojki ze sprzegla bo ponoc przez to skrzynia tak nie dostaje - ale wszystko ma swoje granice np. sprzęgło