Dzisiaj jest 18 października 2017, 18:39

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina

Prędkościomierz nie działa

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999

Moderatorzy: maciekx, Max_929, Tytus

 
Posty: 8
Rejestracja: 04 sierpnia 2014, 19:45
Motocykl: cbr 900 rr
Rok produkcji: 1998

Prędkościomierz nie działa

Post » 06 maja 2017, 17:07

Witam, w moim rumaku nie działa prędkościomierz. Obroty i cała reszta jest normalnie, natomiast nie pokazuje predkości. Jak go kupowałem gościu mówił, że jeśli przestanie wskazywać prędkość to mam naciśnąć przycisk od klaksonu.....i rzeczywiście jak nie pokazywało to naciskałem i prękosciomierz się załączał. od pewnego czasu już wogóle nie reaguje
Jaka może być przyczyna??? Czy walniety jest czujnik prędkości, czy problem może leżeć gdzie indziej??

Awatar użytkownika
 
Posty: 419
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 1
Motocykl: CB1000r Tricolore & GSX-R 600 L0
Rok produkcji: 2012
Samochód: E220 CDI

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 06 maja 2017, 19:49

coś raczej jest CENZURA w instalacji bo co niby ma klakson do wskazań na liczniku tak więc raczej nikt cię nie nakieruje tylko trzeba lecieć z miernikiem po instalacji

 
Posty: 258
Rejestracja: 20 maja 2015, 11:02
Lokalizacja: Bartoszyce
Motocykl: CBR 954rr FireBlade
Rok produkcji: 2002

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 06 maja 2017, 20:46

przejrzyj instalację jak kolega wyżej napisał, zobacz bezpieczniki.

 
Posty: 299
Rejestracja: 23 lipca 2015, 09:51
Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 sc33
Rok produkcji: 1998

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 06 maja 2017, 20:48

Może klakson się zepsuł.
Gdzie mieszkasz ?

 
Posty: 8
Rejestracja: 04 sierpnia 2014, 19:45
Motocykl: cbr 900 rr
Rok produkcji: 1998

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 07 maja 2017, 12:17

Kołobrzeg

 
Posty: 299
Rejestracja: 23 lipca 2015, 09:51
Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 sc33
Rok produkcji: 1998

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 07 maja 2017, 15:10

No to ci nie pomogę.
Mam drugi licznik i czujnik.

 
Posty: 8
Rejestracja: 04 sierpnia 2014, 19:45
Motocykl: cbr 900 rr
Rok produkcji: 1998

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 07 maja 2017, 16:28

Może chcesz sprzedać czujnik?? Bo i tak bedę gdziesz szukał...

 
Posty: 299
Rejestracja: 23 lipca 2015, 09:51
Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 sc33
Rok produkcji: 1998

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 07 maja 2017, 16:40

Zarówno licznik jak i czujnik to odzysk w takim stanie ze nadaje się tylko do testów.

Awatar użytkownika
 
Posty: 57
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: Prędkościomierz nie działa

Post » 27 września 2017, 10:26

ja mam ten sam problem z fzs 600 nie pokazuje prędkości mi a obroty i wszystko inne jest patrzałem a tam predkościomierz jest ślimakowy na kole osadzony. Jak sprawdzić to to nie licznik chyba moze wiązkę od tego przedkościomierza posprawdzać czy się nie uwaliła ale przewody wchodza w niego a on z tego co widze jest nie za bardzo do rozebrania hmmm... :/


Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości