Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
PĘKNIĘTY BLOK SILNIKA
-
LYSY CBR
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR sc33
- Rok produkcji: 1997
PĘKNIĘTY BLOK SILNIKA
Panowie jak w temacie.Byla woda w ukladzie i przy obecnych temp. pękł blok.PYTANIE JAK TO NAPRAWIĆ?
Re: PĘKNIĘTY BLOK SILNIKA
Albo moze ktoś posiada zbedny blok silnika sc33 919cm z 97r 
Znam speców którzy spawaja bloki ale u siebie był tak napewno nie zrobił. Jeśli pęknięcie jest małe to spróbować można choć powoli szukaj silnika.
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
różnie jest, u kolegi w k1 litrze spawał na wiosnę a latem już olej leciał 
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
silnik kupisz od 1500 do 2500 do 97roku.
wyciągniecie silnika rozebranie pospawanie i poskładanie? ja bym za mniej niz 1500zl nie brudzil sobie rak. Do tego nowy olej i plyny. regulacje. Przelicz czy warto. Kupisz nowy piec z gwarancja rozruchowa. a swoj sprzedasz na czesci.
wyciągniecie silnika rozebranie pospawanie i poskładanie? ja bym za mniej niz 1500zl nie brudzil sobie rak. Do tego nowy olej i plyny. regulacje. Przelicz czy warto. Kupisz nowy piec z gwarancja rozruchowa. a swoj sprzedasz na czesci.
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
kolega zapłacił 800zł w gixie na gotowo, ja osobiście dla siebie bym tego nie robił a jak kolega wyżej napisał zmienił piec
Robocizna odpada bo wszystko robie sam.Szkoda mi tego pieca bo dopiero skrzynie zrobilem na igłe.Masakra 
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Teraz na przyszłość będziesz wiedział że wody się nie leje. Żeby był byle jaki płyn nie miał byś tego.LYSY CBR pisze:Robocizna odpada bo wszystko robie sam.Szkoda mi tego pieca bo dopiero skrzynie zrobilem na igłe.Masakra
Oddam nerkę za cbr :)
- Czarny
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
Zapewne znajdzie się jakiś Zdzicho z dobrą elektrodą co da rade 
Zalerzy gdzie pękło i jak.
Rocks 1500 zł za przekładke to bierze się za samochód a nie moto warte 4tysie.
Wymiana samych karterow nie ma sensu bo aby złożyć to według sztuki musisz zrobić osiowanie stopek i dać nowe panewki. Jest to nie opłacalne.
Rocks 1500 zł za przekładke to bierze się za samochód a nie moto warte 4tysie.
Wymiana samych karterow nie ma sensu bo aby złożyć to według sztuki musisz zrobić osiowanie stopek i dać nowe panewki. Jest to nie opłacalne.
Witam.W czwartek ma troche odpuscic to wyciagne piec,rozbiore,zapryskam wszystko PENETRANTEM i bedzie wiadomo gdzie popekało dokldnie.Bynajmniej taki mam pomysl 
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
1500 wyciągnięcie to jedno. Ale silnik trza rozebrać pospać i poskładać i wsadzić.