Dzisiaj jest 09 grudnia 2019, 04:06

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Brak tylnych świateł

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 958
Rejestracja: 19 stycznia 2010, 18:25
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 1000 rr repsol
Rok produkcji: 2005

Brak tylnych świateł

Post » 14 września 2011, 21:56

Witam
Dzisiaj wymieniałem filtr powietrza ,po zamontowaniu wszystkiego zauważyłem brak tylnych świateł.Bezpieczniki ok żarówki ok. Co ewentualnie przy montażu mogłem uszkodzić ? Z góry dzięki za pomoc.
maliniak

Awatar użytkownika
 
Posty: 885
Rejestracja: 04 marca 2010, 00:37
Lokalizacja: Małopolsk
Pochwały: 8
Motocykl: Honda FireBlade 929RR
Rok produkcji: 2001

Post » 14 września 2011, 23:15

jeżeli żarówki są ok i bezpieczniki to hmm może któraś kostka się poluzowała. Posprawdzaj jeszcze raz wszystko dokładnie.
...Hamuj Fantazje, Rozwijaj Wyobraźnie...

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 15 września 2011, 07:15

gdzies jest nie kontakt na kostce lub kabelek sie ukruszył
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 958
Rejestracja: 19 stycznia 2010, 18:25
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 1000 rr repsol
Rok produkcji: 2005

Post » 15 września 2011, 15:38

Zaraz będę sprawdzał ,ale wydaje mi się że z kostką żadnego kontaktu nie było.Zapomniałem dodać że na początku był tylko stop a po chwili znikło wszystko .Puki co wielkie dzięki za podpowiedzi
maliniak

Awatar użytkownika
 
Posty: 885
Rejestracja: 04 marca 2010, 00:37
Lokalizacja: Małopolsk
Pochwały: 8
Motocykl: Honda FireBlade 929RR
Rok produkcji: 2001

Post » 15 września 2011, 23:19

jeżeli był STOP a potem nic to sprawdź dokładnie bezpieczniki jeszcze raz.
...Hamuj Fantazje, Rozwijaj Wyobraźnie...

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 16 września 2011, 14:43

ja jeszcze bym zobaczyl wylaczniki na noznym i na klamce czy a ok
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 958
Rejestracja: 19 stycznia 2010, 18:25
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 1000 rr repsol
Rok produkcji: 2005

Post » 16 września 2011, 15:51

Wczoraj gdy włączyłem stacyjkę to już znikły światła nawet z przodu po paru sekundach zrobiła się wielka choinka wszystko zapalało się i nikło nie szło już nawet odpalić moto pompę słychać a rozrusznik milczy.Chappi bezpieczniki są ok.
maliniak

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 16 września 2011, 20:04

Hmm a na to wygląda że chyba masy nie ma sprawdz masy jedna jest schowana w wiązce tej grubej wiązce z prawej strony moto mniej więcej jest ukryta pod listwą wtryskową i w izolacji jest kostka pomaranczowa zawinięta a duga przykęcona do ramy mniej więcej pod modułem
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 958
Rejestracja: 19 stycznia 2010, 18:25
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 1000 rr repsol
Rok produkcji: 2005

Post » 17 września 2011, 15:52

Dzięki za pomoc okazało się że masa była poluzowana przymocowałem ją i jest git :jupi:
maliniak

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 17 września 2011, 18:02

:one: :D :D to pozostało cieszyc się z moto i jazdy
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 163
Rejestracja: 27 maja 2014, 11:04
Lokalizacja: Koło
Pochwały: 2
Motocykl: Honda cbr 929
Rok produkcji: 2000

Re: Brak tylnych świateł

Post » 03 lipca 2017, 10:17

Witam, mam takie szybkie pytanie bo u mnie ta kostka pomaranczowa okazalo sie ze jest zasniedziala i raczej nie ma dobrej masy w moto a wyczyscic ja w srodku to nie wiem jak wiec mam pytanie czy mozna ja wywalic i zlaczyc zielone kabelki wszyskie razem i je zaizolowac i tak samo czarne i je zaizolowac?

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Brak tylnych świateł

Post » 03 lipca 2017, 13:07

blazej_CBR929 pisze:Witam, mam takie szybkie pytanie bo u mnie ta kostka pomaranczowa okazalo sie ze jest zasniedziala i raczej nie ma dobrej masy w moto a wyczyscic ja w srodku to nie wiem jak wiec mam pytanie czy mozna ja wywalic i zlaczyc zielone kabelki wszyskie razem i je zaizolowac i tak samo czarne i je zaizolowac?

Kostka na ramie? Czarne osobno zielone osobno. Najlepiej do kupy i lutować dobrze zalać. I zaizolować
Oddam nerkę za cbr :)

Następna

Wróć do Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości