jak tak To jak to zrobić
Cbr 929 wymiana rury lagi
-
Zamor
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Cbr 929 wymiana rury lagi
Witam mam pytanko. Czy ktoś z was kiedykolwiek w 929 w ladze wymieniał rurę ? Tzn mam na myśli dolną część lagi czyli rure z chromem oddzielił od tej ciemnej części trzymającej zacisk oraz oś.
jak tak To jak to zrobić
jak tak To jak to zrobić
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Re: Cbr 929 wymiana rury lagi
Z tego co wiem jest to wkrecone na klej do śrub i możesz mieć problem z odkrecenien ale może podgrzejesz i pójdzie. A jak coś to też możesz wysłać lage do tecrola powinni bez problemu ogarnąć temat
-
AdamSsS
- Motocykl: CBR1100XX
- Rok produkcji: 2001
są mocowane na kilka sposobów , gwint -gwint i klej - termicznie -termicznei z klejem . Jeszcze nie zdażyło mi się aby nie dało się tego wykręcić 
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
termicznie-termicznie? to znaczy że jakoś tylko wsadzone i zgrzane? czym to potem zrobić tak jak fabryka?AdamSsS pisze:są mocowane na kilka sposobów , gwint -gwint i klej - termicznie -termicznei z klejem . Jeszcze nie zdażyło mi się aby nie dało się tego wykręcić
-
AdamSsS
- Motocykl: CBR1100XX
- Rok produkcji: 2001
Termicznie , czyli kopyto zostaje rozgrzane i wsadzone do niego rura . Jak wiadomo metal się rozszerza pod wpływem temperatury i na zasadzie różnicy temperatur wkłada się troszkę większa rurę w mniejsze kopyto
Jak to zrobić tak jak w fabryce ? Po części tajemnica handlowa ale dużo filmików jest w sieci
Po prostu palnikiem odpowiednio trzeba rozgrzać kopyto .
Jak to zrobić tak jak w fabryce ? Po części tajemnica handlowa ale dużo filmików jest w sieci