Amortyzator skrętu.
- Lodzia
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: GIXER 1000 K7
- Rok produkcji: 2007
Amortyzator skrętu.
Wczoraj (13.04) kupiłem i zamontowałem do mojej 954 amortyzator skrętu LSL titanium z 7 stopniową regulacją
. Jestem bardzo zadowolony, mogę bez obaw bardzo ostro przyśpieszać nawet na nierównościach a lądowanie na dwa koła przy większych prędkościach jest teraz wiele spokojniejsze i przyjemniejsze
Dopiero teraz mogłem tak naprawdę wypróbować możliwości maszyny.
-
HALSKI
- Motocykl:
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Lodzia
- Motocykl: GIXER 1000 K7
Tytus, masz rację że to podstawa. W sobotę pojechaliśmy na lotnisko 35 km od naszego miasta. Jeżdzimy tam co weekend
. Przyjechał tam też koleś na 929 i gdy odkręcał na pasie przy 200km/h dostał shimmy i zaliczył glebę
. na szczęście przewrócił się dopiero po zjechaniu na trawę przy pasie i nic wielkiego mu się nie stało ale 929 przestała istnieć. Oprócz ramy, silnika i tylnego koła z wachaczem nie zostało nic. Gdyby miał amor nic by się nie stało 
-
heniek
- Motocykl:
amor
witam wszystkich
nareszcie mam amor skretu zdecydowalem sie na scotts ale nie o tym chciałem napisac a jak sie sprawuje to napisze pozniej bo jeszcze nie jezdzilem
nie pottafie tego zrozumiec ze u nas taki amor cenią 2-2,5 tysiaca ja zamowilem go w USA
I kosztuje od 400 do 459 USD przy kursie 2,8zł. liczyc umie kazdy zreszta wkleje wam linka zobaczcie jakie tam sa ceny czesci do moto
http://www.indysuperbike.com/customer/p ... 017&page=1
pozdrawiam wszystkich milosnikow bladego
heniek
nareszcie mam amor skretu zdecydowalem sie na scotts ale nie o tym chciałem napisac a jak sie sprawuje to napisze pozniej bo jeszcze nie jezdzilem
nie pottafie tego zrozumiec ze u nas taki amor cenią 2-2,5 tysiaca ja zamowilem go w USA
I kosztuje od 400 do 459 USD przy kursie 2,8zł. liczyc umie kazdy zreszta wkleje wam linka zobaczcie jakie tam sa ceny czesci do moto
http://www.indysuperbike.com/customer/p ... 017&page=1
pozdrawiam wszystkich milosnikow bladego
heniek
- Tytus
- Administrator

zajebisty ten amorek, chyba jest produkowany przez ohlinsa, jak przetestujesz to daj znac jak dziela bo wyglada na wytrzymaly 
Cena hmmm w usa zawsze jest mniejsza tylko nie wiem czy juz masz go czy przyjdzie ale jeszcze zaplacisz clo do tego
Mi wczorawj przyszedl zamowiony ze stanow wydech Jardine RT-One Dual Outlet ale gosciawi napisalem by wypisal fakture na 100$ i clo do zaplaty bylo 127zl
a od 400$ zaplacisz 4 razy wiecej...
Cena hmmm w usa zawsze jest mniejsza tylko nie wiem czy juz masz go czy przyjdzie ale jeszcze zaplacisz clo do tego
Mi wczorawj przyszedl zamowiony ze stanow wydech Jardine RT-One Dual Outlet ale gosciawi napisalem by wypisal fakture na 100$ i clo do zaplaty bylo 127zl
-
heniek
- Motocykl:
cześć tytus!!
Jak sie sprawuje, jak by to powiedziec? teraz zastanawiam się jak mogłem jeździc bez czegoś takiego, teraz moge odkrecać kiedy mi się podoba, a nie tylko na odcinkach które znam. Co do porównania nie napisze nić bo go nie mam takowego, nie jeździłem nigdy z czymś takim. A miałem ten moto sprzedać tylko z tego powodu (niestabilność)
ty napewno wiesz, że niestety też trzeba się nauczyć z tym Jeździć bo miałem go skręconego na maksa chciałem ejechać w podporządkowaną i wylądowałem na przeciwnym pasie bo nie skręcisz kierą. Co do zakupu , to nie znam angielskiego i nie mogłem go zakupić osobiście, posłałem linka do kumpla, któru mieszka w USA i posłał mi kol;egą który akurat jechał do pl. Co do ustawień dochodze metodą dedukcji (analfabetyzm) a jest tego multum
http://www.hardracing.com/Shocks%20&%20 ... Scotts.htm
Jak sie sprawuje, jak by to powiedziec? teraz zastanawiam się jak mogłem jeździc bez czegoś takiego, teraz moge odkrecać kiedy mi się podoba, a nie tylko na odcinkach które znam. Co do porównania nie napisze nić bo go nie mam takowego, nie jeździłem nigdy z czymś takim. A miałem ten moto sprzedać tylko z tego powodu (niestabilność)
ty napewno wiesz, że niestety też trzeba się nauczyć z tym Jeździć bo miałem go skręconego na maksa chciałem ejechać w podporządkowaną i wylądowałem na przeciwnym pasie bo nie skręcisz kierą. Co do zakupu , to nie znam angielskiego i nie mogłem go zakupić osobiście, posłałem linka do kumpla, któru mieszka w USA i posłał mi kol;egą który akurat jechał do pl. Co do ustawień dochodze metodą dedukcji (analfabetyzm) a jest tego multum
http://www.hardracing.com/Shocks%20&%20 ... Scotts.htm
- Tytus
- Administrator

najlepiej nie ustawiac na maxa (to tylko na tor i stoopie
)
jak mialem Hyperpro to jezdzilem na 19/20 klikniaciu na 24 dostepne tylko ja mialem amor wersje RSC(progresywny) a nie liniowy jak wszystkie i on chodzil troszke luzniej a przy szarpnieciu wzmacnial sie
w twoim wypadku widze ze sa dwa pokretla low i high speed wiec nie powinno byc tego problemu przy malych predkosciach ze nie odbijesz kierownica szybko i wyladujesz w rowie
Kwestia kilku testow...
jak mialem Hyperpro to jezdzilem na 19/20 klikniaciu na 24 dostepne tylko ja mialem amor wersje RSC(progresywny) a nie liniowy jak wszystkie i on chodzil troszke luzniej a przy szarpnieciu wzmacnial sie
w twoim wypadku widze ze sa dwa pokretla low i high speed wiec nie powinno byc tego problemu przy malych predkosciach ze nie odbijesz kierownica szybko i wyladujesz w rowie
-
adas7
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2008
nie pasuje, wojtas miał arrow'a z 929 i nie dało sie go przykręcić do 954Tytus pisze: z 929 mocowanie powinno pasowac do 954 i odwrotnie bo te modele praktucznie nie roznia sie polka i bakiem
Tytus pisze:najlepiej nie ustawiac na maxa (to tylko na tor i stoopie)
jak mialem Hyperpro to jezdzilem na 19/20 klikniaciu na 24 dostepne tylko ja mialem amor wersje RSC(progresywny) a nie liniowy jak wszystkie i on chodzil troszke luzniej a przy szarpnieciu wzmacnial sie![]()
napisz lepiej jak sie rozleciał, któregoś pięknego dnia :evil:
- Tytus
- Administrator

- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
Odnosnie amora Hyperpro CSC, nie chce zakladac nowego tematu to mzoe mi tu ktos pomoze. Wyrwalem go okazyjnie tylko jest taki problem ze bardzo prawdopodobnie wyciekl z niego olej bo dosc luzno chodzi nie wiem jak luzno powinien ale miedzy 1 a 24 stopniem nie ma az tak wielkeij roznicy.. Jak sie do niego dostac bo nie widzze zadnych srubek i co wymienic zeby dzialal znow normalnie. Trzeba jakies specjalne zestawy naprawcze ? Jesli tak to gdzie je kupic czy wystaracza zwykle uszczelniacze i zmiana oleju ?