Dzisiaj jest 05 czerwca 2025, 11:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: Blady 954
Rok produkcji: 2003

Re: Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Post » 13 maja 2016, 01:10

Remazik pisze:Witam!
Ostrzegam wszystkich przed kupnem tego motocykla chyba że lubią ładować kasę :D
http://olx.pl/oferta/honda-cbr-1000rr-r ... f2SuB.html
Moto z okolic Włocławka dokładnie z wioski Wieniec.
Link niby nie aktualny od godziny ale może kiedyś się ukarze. Ale raczej wątpię aby to sprzedał bo już od pół roku wisi.

A więc z wad :
1. Całe moto malowane , bąbelki od naklejkami, klej z pod naklejek (chyba skurczyło od słońca) porysowany prawy boczek, prawa cześć ogonu, czasza, lewy boczek lekko na dole. Dużo rys..... i wszędzie pękająca szpalcha...
2.Czasza była spawana u góry gdzie się kończy stelaż przy szybie po obydwu stronach. Odpada lakier na czaszy po bokach.
3. Dekle silnika sprzęgła i alternatora oraz miska olejowa na silikon.
4. Niepokojące dźwięki z silnika tj zawory lub łańcuszek nie słychać tego mocno ale coś jest na rzeczy i dlatego ciężko było mi zdiagnozować co dokładnie.
5. Osłony amora skrętu oraz osłona łańcucha obklejona pseudo carbonem.
6. Zdjęcia chyba jakieś z przed roku bo z tyłu opona inna niż na zdjęciach, na bokach dużo mięsa a środek za 1mm ogranicznik (ewidentnie palona), przednia opona popękana. Wywiercona dziura w ogonie przy w locie z lewej strony. Na zdj tego nie ma
7. Prawy ogranicznik półki przegięty lekko
8. Nakładka na zbiornik trzeszczy
9. Brak klocków tył (już blacha)
10. Wyciek z silnika po prawej stronie mniej więcej.
I pewnie dużo innych o których zapomniałem.
To by było na tyle. Piszę post, aby ostrzec innych przed marnowaniem czasu i kasy na oglądanie tego sprzęta.

Nowy link do aukcji nie wiem czy nowy właściciel czy kolega sprzedaje. UWAGA!!!
http://olx.pl/oferta/honda-cbr-cbr-1000 ... 7d50634457
http://otomoto.pl/oferta/honda-cbr-cbr- ... yntSX.html

Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57a
Rok produkcji: 2004

Post » 13 maja 2016, 09:45

Ja się tam wymądrzać nie chce, właściciela nie znam i motocykla nie oglądałem... ale cena nie jest strasznie duża, ani strasznie niska, moim zdaniem jest normalna. Moto malowane, pewnie jak zdecydowana większość 12 letnich ścigów, bądźmy szczerzy, te motocykle nie służą do jeżdżenia 50km/h rekreacyjnie. To sie przewraca i każdą przewrotkę plastiki odczują. Co do jakości malowania w tym egzemplarzu nie moge nic powiedzieć, bo nie widziałem :) U mnie naklejki sie przesunęły po ślizgu i widać lekko klej. Dekle alternatora i sprzęgła, nawet seryjnie sa na uszczelniaczu, a nie na uszczelce. Oklejenie carbonem, może ze względów estetycznych, jednym sie to podoba innym nie o gustach sie nie dyskutuje :) Pamiętajmy, ze jak oglądamy ponad 10letni motocykl to on na pewno musi mieć jakieś wady. Dla mnie większym ostrzeżeniem, że coś było kombinowane byłby motocykl z takim wiekiem, a w nim wszystko idealne bez ryski. :P

Motocykl: Blady 954
Rok produkcji: 2003

Post » 13 maja 2016, 11:21

asimje7 pisze:Ja się tam wymądrzać nie chce, właściciela nie znam i motocykla nie oglądałem... ale cena nie jest strasznie duża, ani strasznie niska, moim zdaniem jest normalna. Moto malowane, pewnie jak zdecydowana większość 12 letnich ścigów, bądźmy szczerzy, te motocykle nie służą do jeżdżenia 50km/h rekreacyjnie. To sie przewraca i każdą przewrotkę plastiki odczują. Co do jakości malowania w tym egzemplarzu nie moge nic powiedzieć, bo nie widziałem :) U mnie naklejki sie przesunęły po ślizgu i widać lekko klej. Dekle alternatora i sprzęgła, nawet seryjnie sa na uszczelniaczu, a nie na uszczelce. Oklejenie carbonem, może ze względów estetycznych, jednym sie to podoba innym nie o gustach sie nie dyskutuje :) Pamiętajmy, ze jak oglądamy ponad 10letni motocykl to on na pewno musi mieć jakieś wady. Dla mnie większym ostrzeżeniem, że coś było kombinowane byłby motocykl z takim wiekiem, a w nim wszystko idealne bez ryski. :P

Nie wiem czy zauważyłeś ale cena z 14,5 podskoczyła na 16,9k. Słuchaj powiem Ci tak jeżeli jesteś nie wymagający podczas kupna moto i pękająca szpachla na plastikach, bąble pod naklejkami odpadający lakier z czaszy, strasznie niechlujnie naklejony carbon , wyciek z silnika, przerysowany prawy boczek całkiem sporo, lekko hałasujący piec to nic takiego to możesz kupić ;) Zresztą po co pisze to samo, jak widać są tacy co by kupili ;)

Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57a

Post » 14 maja 2016, 15:10

Ja tu nie chce nikogo denerwować :P ostatnio moja cebra też była wystawiona, nie miałem z nią w ogóle żadnych większych problemów (typowe usterki jak w każdym pojeździe), większego dzwona nie miała, jedynie lekki szlif... ale przebieg ponad 60tyś, widać ze czacha była malowana, przytarte lekko owiewki i crashpad, z silnika nic nie cieknie, mimo że przy przysłuchaniu słychać jakiś metaliczny dźwięk (chyba rozrząd) ale zrobiłem już z tym około 25tyś km i cały czas jest to samo, nie jest głośniej ani nie jest ciszej. Chciałem za nią 15tyś, ale jak tak czytam te komentarze teraz to powinnem za to chcieć z 10tyś max to bym może sprzedał. Niestety nie mam serca, oddać pewnego moto za taki mały hajs, więc bede jeździł dopóki nie stanie w miejscu, potem ją sprzedam za bezcen :P

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000RR SC57A

Post » 16 maja 2016, 19:29

asimje7 - jeździj i nie sprzedawaj. Ja tak samo zrobię, kupię drugą a swojej nie sprzedam bo jeżeli mam później słuchać to źle, tam źle. Nówka z salonu - za droga, od prywaciarza - za droga i szrot, od handlarza - złodziej, szrot itd. Nie chcę tu nikogo obrażać ale niektórzy to mają wymagania z d*py. Więcej nie zapłaci a za bezcen chce kupić igłę z 10k przebiegu.

Awatar użytkownika

Motocykl: honda CBR F2 ,CBR954 rr CBR F3
Rok produkcji: 2002

Post » 24 maja 2016, 22:53

Panowie co myślicie na temat tego moto. Zamierzam w czwartek lub w weekend się przejechać i obejrzeć . Rozmawiałem z gościem przez telefon i od razu powiedział że moto całe lakierował. Kupił po delikatnym ślizgu dwa lata temu i jeżdził, a w tam tym roku poprawił na torze drugą stronę. W końcu polakierował cały , a plastiki były klejone przez jakiegoś fachowca. Wydaje mi się że stacyjka w miejscu gdzie w Europie jest Hiss jest jakby zcięta od szlifa.Motor jest wersją USA. Co myślicie , a może ktoś już to oglądał ???

http://olx.pl/oferta/piekna-honda-cbr-1 ... fJP71.html

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: k9 1000
Rok produkcji: 2009

Post » 25 maja 2016, 07:04

hmm jak dostala stacyjka to nie szlif a raczej dzwon ,kwestia czy powie czy wymienial lagi czy prostowal ,co bylo z przednim kolem ,tarczami itp?jak powymienial i silnik jest zdrowy a moto proste to moze i jest to jakas opcja ale,kiedys tez bedziesz to sprzedawal i ktos to zobaczy tak samo to ze caly malowany tez nie jest atutem ,ja bym dolozyl troszke i szukal innej.jak dobrze pojdzie to za jakies 2 tyg bede mial hrc 2007r ze szwajcarii za jakies 14000 do sprzedania tyle ze praktycznie wszystkie owiewki do wymiany lub klejenia itp ale cala prosta zadbana i serwisowana.

Awatar użytkownika

Post » 30 maja 2016, 23:40

Podaj meila to wysle foty.Na razie niema jej jeszcze w Pl.

Motocykl: Honda
Rok produkcji: 2007

Post » 31 maja 2016, 08:12

Panowie proszę o opinie i pomoc, ja nie mam dużego pojęcia na temat kupna takiego moto. http://olx.pl/i2/oferta/honda-cbr-1000-rr-05-jak-nowa-i-wl-oryginal-aso-CID5-IDclsd9.html

Awatar użytkownika

Post » 31 maja 2016, 09:10

Jak dysponujesz taka gotowka na model A to kolega element ma pewna sztuke.Oglasza tu na forum.Bierz od niego

Motocykl: Honda
Rok produkcji: 2007

Post » 31 maja 2016, 12:47

Chce kupić motocykl sprowadzony nie od polskiego właściciela proszę was o zweryfikowanie tej sztuki, wiem że po zdjęciach niewiele można ale sprawne oko złapie drobne szczegóły których ja nie dostrzegam.

Awatar użytkownika

Pochwały: 20
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Post » 31 maja 2016, 13:36

a co to polak gorszy? a to kurde przypadek, ja jak zawsze patrze to omijam auta czy motocykle sprowadzane i chetnie bym kupił z polski a ty chcesz ściagany zza granicy z niewiadomą historia? hehe nieźle kurde

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)