Wiem że troche dziwne moje podejście wcale nie twierdzę że Włoch lepiej dbał niż by to Polak robił ale tu ciężko dostać od pierwszego właściciela w idealnym stanie 11letni sprzęt
Szczerze mówiąc ja jakiś czas temu też zmieniłem zdanie co do aut/moto ściąganych i krajowych, teraz nowsze auto kupowałbym tylko z polskiego salonu, a moto ewentualnie sprowadzane, ale raczej polskie
Jesli juz wybierasz sie w tym kierunku , to moglbys sie zastanowic nad SC57B 2006r z Pszczyny (poszukaj na olx) bo roznica cenowa miedzy ta z rybnika a ta z Pszczyny niewielka. Ten gosc z rybnika generalnie nie targuje sie w kwestii ceny , mozesz liczyc ze 2-3 stowki ci opusci cene. Ta z Pszczyny jest szansa wiecej utargowac , wiec roznica cenowa bedzie naprawde niewielka a miedzy modelem SC57A i SC57B jest duza roznica.
Widzialem obie na zywo i mnie lepiej podeszla ta z pszczyny. MAsz moto juz zarejestrowane i ubezpieczone w PL.
Ta z rybnika miala jakis problem z odpalaniem (raz pompa sie zalaczala , a 3 razy nie ). Sprzedajacy twierdzil ze to wina akumulatora, ale ja w to watpie. Obejrzalem 15 CBR-ek i niektore z zupelnie rozdupconym akumulatorem a mimo to na 10 razy pompa 10 razy startowala. W dodatku miala kilka dodatkow ktore mnie osobiscie razily w oczy przy motocyklu za takie pieniadze (czytaj wkretaki z castoramy). Jakies smieszne gniazdo zapalniczki przyklejone jakims gownolitem i jaka diodke do alarmu ktory i tak nie dziala/nie dzialal. Fakt faktem ze naped i opony nowe wiec to na plus.
Jak dzwoniłem do Rybnika o tą czerwoną to mówił że jest zarezerwowana ktoś z daleka miał przyjechać coś koło 26-27 maja i myślałem że się sprzeda a stoi do dziś, więc coś było nie tak. Dlatego zainteresowałem się niebieska 57a.
Dzięki PetereQ na taką pomoc czekałem☺wkręty z marketu mały problem można zamówić oryginały, zapalniczke i klej tez można usunąć, gorzej że pompa nie pracuje, znaczy to że sprzedawca kłamie mówiąc że wszystkie podzespoły pracują idealnie, szkoda że nie był przełożony z r1 nowy akumulator który sprzedający deklaruje że wymienił wtedy było by wiadomo czy to jego wina. Zdjęte mieliście owiewki oglądaliście silnik?