Jakie opony wybrać? Jeżdżę głównie w trasy 250-500 km, ale zdarza mi się polatać po mieście. Głównie chodzi mi o długą żywotność laczków. Myślałem o bt016 pro, dobry wybór w moim przypadku?
Dunlop qualifier 2 super oponki dobra cena za 510 zl moge zalatwic Ci tyl koniec 2013 190_50 testowqlem wiele opon te sa typu 2ct srodek fajnie twardy daja rady nawet na wolnychntorach. Przod tez moge zalatwic w dobrej cenie najnizszej na allegro.
Ten post został usunięty
przez Ksaw 09 czerwca 2014, 20:47.
Jakie jest wasze zdanie na temat jeżdżenia na 2 różnych oponach? Oczywiscie nie mam na mysli łączenia sportowej opony z turystyczną. Ja przez pomyłke kupiłem oponę na tył Dunlop gp racer E d209, a z przodu mam dunlop d211 i nie wiem czy mam sie tym martwić czy śmigać śmiało Oczywiście chodzi mi o jazde po drogach.
Na drodze żadnego problemu nie będzie. Pamiętaj tylko o sprawdzaniu ciśnienia,bo przy wyższym niż zalecane można przegrzać i zrobić sobie kuku . W d209 producent na tył zaleca 1,6 na zimno i ma się dogrzać do 1,9~2,0.Przód d211 na zimnym ma być 2,1 i ma dojść do 2,4~2,5. Wiadomo można kombinować (dobić więcej o te 0.1 bara ),bo ciężko będzie dogrzać na drodze gumy.
W sporcie nie podaje się wartości na zimno bo to nie ma żadnego znaczenia. GP racer to kopia GP na drog,ę lit "E" czyli Endurance - najtwardsza mieszanka. Nie napisałeś jaka mieszanka D211. Do normalnej jazdy, spokojnie możesz wbić 2.3/2.3. Z przodu powinna być opona o większej lub równej przyczepności niż tył, a nigdy odwrotnie. U ciebie raczej jest akceptowalnie.
Panowie, ja mam zapytanko czy ktoś miał może doświadczenia z węższą oponą z tyłu. Mam akuratnie taką nówka super stan ale 180/55. Standard 190 jak wiemy. Czy trakcja pójdzie na minus? chodzi mi głównie o winklowanie przy mocnym złożeniu (oby za mocne nie było ). Jak myślicie można zostawić ? A moto to sc 57