Witam jak w temacie po przekręceniu kluczyka pompa cały czas pracuje,nie wyłącza się jak powinna po ok 3 s.Sprawdziłem bezpieczniki,przekażniki w zadupku.Z góry dziękuje za pomoc
a to napewno pompa paliwa ? u mnie w 929 podobnie bylo jak mialem uszkodzony silniczek exup, pompa paliwa szla przez chwile a potem dalej bylo slychac podobny dzwiek, kontrolka gasnie po ok 3 sek ?
BACA ma racje, jak siada silniczek EGCV to wydaje dźwięk podobny do pompy paliwa podczas przekręcenia zapłonu, u mnie wysypały się zębatki w EGCV i silniczek cały czas pracował... podnieś bak i posłuchaj skąd dźwięk dochodzi.
Przekażniki sprawdzałem podmieniając je(mają te same parametry).Czerwony włłącznik nie ma nic do tego jak wyłącze pompa przestaje działac.Podniosę bak i sprawdze skąd dochodzi dzwięk.Dzięki za sugestie
Zdjąłem zbiornik i okazało się ze ktoś podłączył pompę na krótko przewodem od pompy do czerwonego włącznika w prawej manetce.Może orientujecie się z skąd pompa bierze sygnał żeby po przekręceniu zapłonu wyłączyła sie po 3 s