Dzisiaj jest 04 czerwca 2025, 06:10

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Temperatura rośnie za bardzo ;/

przypadek inny niż wszystkie.

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 22
Motocykl: Cbr 900rr
Rok produkcji: 1999

Re: Temperatura rośnie za bardzo ;/

Post » 24 września 2016, 20:42

:D Mati klocic sie o 929 z padnietym silnikiem nie bedziemy:) jest tego troche:)

Motocykl: 954
Rok produkcji: 2003

Post » 24 września 2016, 20:54

Czy ktoś pomoże?

Pochwały: 7
Motocykl: sc33,f4i,

Post » 24 września 2016, 21:09

jakiej pomocy oczekujesz ? wchodzisz na alledrogo kupujesz silnik i po temacie a ten w częściach sprzedaż ...

Pochwały: 43
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post » 24 września 2016, 22:20

wrzesiek pisze:Czy ktoś pomoże?

Jesli sprzedający odda Ci 2 koła to w sumie nie masz źle ... a przynajmniej nie tak bardzo żle, jak bez tych 2 kafli :| Tak jak chlopaki wyzej pisza, kupisz inny silnik (o ile sie akurat trafi), a jesli w twoim skrzynia, alternator i pokrywy silnika sa ok to je spylisz, moze znajdzie sie tez kupiec na głowice, sprzeglo i wał, i w sumie niewiele dopłacisz albo moze nawet wyjdziesz na zero. Za sam blok na złomie dostaniesz z cztery dychy :027: , wiec naprawde nie ma traumy, no oczywiscie o ile znajdziesz silnik.... btw. wczoraj ktos chyba wrzucal link do silnika w podobnym temacie...

Post » 25 września 2016, 08:51

Kupic silnik. To nie takie proste. Skoro w tych modelach to normalne, ze silniki sie przycieraja i pekaja to skad mam wiedziec w jakim stanie jest silnik na sprzedaz?
Jedyna opcja sprawdzenia silnika to jego rozebranie, a tego nikt dla mnie nie zrobi. Jedynie gwarancja rozruchowa a moj mechanik sprawdzi juz u siebie i jak bedzie zle to odsylka. Jezeli ktos znajdzie jakis silnik to prosze o informacje. Allegro i olx juz obszukalem.

Zastanawiam sie tez nad zwrotem calego motocykla sprzedajacemu gdyz jest firma i zakup byl 2 tyg temu i teoretycznie mam do tego prawo.

Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 25 września 2016, 09:42

wrzesiek pisze:Kupic silnik. To nie takie proste. Skoro w tych modelach to normalne, ze silniki sie przycieraja i pekaja to skad mam wiedziec w jakim stanie jest silnik na sprzedaz?
Jedyna opcja sprawdzenia silnika to jego rozebranie, a tego nikt dla mnie nie zrobi. Jedynie gwarancja rozruchowa a moj mechanik sprawdzi juz u siebie i jak bedzie zle to odsylka. Jezeli ktos znajdzie jakis silnik to prosze o informacje. Allegro i olx juz obszukalem.

Zastanawiam sie tez nad zwrotem calego motocykla sprzedajacemu gdyz jest firma i zakup byl 2 tyg temu i teoretycznie mam do tego prawo.

Po niekąd jest to twoja wina ze zabiles silnik. Obojętnie co to będzie za moto zabijesz go bez pełnego oczka oleju. Ale fakt jest taki jak koledzy piszą. Dla mnie to jest tak jak dbasz tak masz wiadomo że moto nie powie jak dostało w palnik i jak dbane było prędzej.
Oddam nerkę za cbr :)

Pochwały: 3
Motocykl: .
Rok produkcji: 2000

Post » 25 września 2016, 11:40

ja osobiście bym tego moto też nie przyjął :P

Daje ci 2 tysie, bierz, koniec sezonu jest, przez zimę ogarniesz a na wiosnę sprzedawaj, dorzuć trochę i kup sobie suzuki :D

Post » 25 września 2016, 14:33

Po pierwsze to nie ja doprowadzilem go do takiego stanu. Przegrzewal sie juz u niego. Mechanik tez stwierdza ze to co widzi to nie jest skutek 3 przejazdzek ktore odbylem. Rzeczoznawca za pewne jest to w stanie potwierdzic pisemnie.
Druga sprawa to towar jest nie zgodny z opisem. Poniewaz gdyby byl sprawny w 100% i bez wkladu finansowego to nie bylo tej sytuacji.

Te 2 tysiace to jest nic w porownaniu do tego co trzeba. Motocykl z uszkodzonym silnikiem kosztuje max 6tys. Ja dalem za ten 12.5 wiec slabiutko. Silnik jedyny jaki jest dostepny w internecie kosztuje 4tys i nie mam pewnosci ze jest zdrowy.

Post » 25 września 2016, 14:48

Skoro się u niego już przegrzewał to po co go brałeś? Sprzedawca raczej też nie doprowadził do tego stanu tylko takie moto po prostu sprowadził. Absolutnie, jeśli widziałeś że się u niego przegrzewa to nawet te 2tys ci się nie należą, kupiłeś gniota i tyle, zdarza się. Popatrz tam lepiej czy więcej nie ma jakichś ciekawostek skoro chłodnica wsadzona z 929, może w poprzedniej koło zaparkowało? :P

Edit
Dlatego radzę ci wziąć te 2 tysie, kupić silnik i sprzedać wiosną, jak jest ładna to może 13 dostaniesz, będziesz kilka stówek biedniejszy ale bogatszy w doświadczenie :mrgreen:

Pochwały: 22
Motocykl: Cbr 900rr

Post » 26 września 2016, 06:01

Sprzedaj to mnie:) a na powaznie. Kazdy rzeczoznawca ci powie i prawnik ze odzyskamy ze bedzie super ze jescze na tym zarobisz..
A wiesz czemu,. bo jego opinia kosztuje okolo 500-1000zl i wchodzi na swoim komputerku wpisuje twoje dane dane pojazdu w gotowe miejsca kropeczek w formularzu. potem cyka pare zdjec. swoja regułke ktora w calej Pl u kazdego rzeczoznawcy jest taka sama. Kasuje cie 500pln za godzinke roboty. potem idziesz z tym do prawnika On mowi ci to samo. ze Panie bedzie kasa do miesiaca ale rowniez cie kasuje 500-1000. idzie pismo sadowe. Poprzedni wlasciciel idzie do prawnika ktory mu mowi. Niema sie Pan o co martwic otwira swoj laptop i pisze odpowiedz na pismo. ktore rowniez ma gotowe. I tak wyglada odbijanie pileczki:) po krotce:)

Post » 26 września 2016, 09:05

Patryk_ pisze:Skoro się u niego już przegrzewał to po co go brałeś? Sprzedawca raczej też nie doprowadził do tego stanu tylko takie moto po prostu sprowadził. Absolutnie, jeśli widziałeś że się u niego przegrzewa to nawet te 2tys ci się nie należą, kupiłeś gniota i tyle, zdarza się. Popatrz tam lepiej czy więcej nie ma jakichś ciekawostek skoro chłodnica wsadzona z 929, może w poprzedniej koło zaparkowało? :P

Edit
Dlatego radzę ci wziąć te 2 tysie, kupić silnik i sprzedać wiosną, jak jest ładna to może 13 dostaniesz, będziesz kilka stówek biedniejszy ale bogatszy w doświadczenie :mrgreen:

Wzialem go poniewaz sadzilem, ze zabudowane scigacze w miescie sie tak grzeja. Zreszta pelno jest tematow na forum z zapytaniem czy to normalne ze sie grzeje. Druga sprawa to to, ze motocykl jest bardzo zadbany, nie popekany, nie malowany....widac ze ogolnie doinwestowany. Mimo to jednak silnik okazal sie taki jaki sie okazal. Przytarte cylindry i pekniecie miedzy 1 a 2 cylindrem w gornej czesci nie jest do wykrycia przy zakupie.
Po za miastem temperatura spadala ponizej 90.

Post » 26 września 2016, 09:58

Taki cukiereczek ale naklejki z zadupka odpadły, tyle zdążyłem z twojego filmiku zauważyć ale mniejsza o to. :D

Ryski raczej normalne, byś spokojnie jeszcze na tym pojeździł, ten typ tak ma ale to pęknięci to z przegrzania, sam chyba kilka wyższych temperatur osiągnąłeś i już nie ma podstawy do zwrotu. Serio weź te 2 tys, kup silnik jakiś i może nie będziesz taki stratny.
Mój kolega kupił w tym roku moto od kolegi z wojska, zaufał mu dogadali się ze wszystkim przez telefon, zapłacił cenę o 1/3 większą niż rynkowa ale CENZURA takiego ulepa to ja na oczy dawno nie widział, z grubszych rzeczy to pęknięta rama, karter, chińskie owiewki no i co, zwrotu też nie było a kolega CENZURA jajca i nie zwrócił dogadanej połowy sumy za spawanie karteru :P tak to jest

PoprzedniaNastępna

Wróć do Usterki/awarie (CBR954RR SC50)