Dzisiaj jest 18 października 2017, 18:35

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina

Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2014

Moderatorzy: maciekx, Max_929, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 144
Rejestracja: 26 września 2013, 22:45
Lokalizacja: Staszów
Pochwały: 2
Motocykl: SC59 HRC
Rok produkcji: 2013

Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Post » 02 października 2017, 20:18

Witam, pacjent to s59 2014, 14tys przebiegu. Podczas odpalania tak jakby z rozrusznika wydobywa się metaliczne stukniecie. Jak jest ciepły i kręci krótko to stuknie raz, przy odpalaniu na zimnym potrafi stuknąć dwa razy. Wydaje mi się też, że po samym przekręceniu kluczyka słychać też takie trykanie, jakby jakiś stycznik. Ogólnie motocykl pali bez problemu, silnik chodzi super, nie ma żadnych innych objawów. Problem jest tylko jak krece rozrusznikiem, jak juz odpali to nie ma problemu. Jest to moja druga s59 wiec na pewno nie jest to normalne, bo w poprzedniej tego nie było.
Jutro postaram się nagrać moment odpalania.

Awatar użytkownika
 
Posty: 144
Rejestracja: 26 września 2013, 22:45
Lokalizacja: Staszów
Pochwały: 2
Motocykl: SC59 HRC
Rok produkcji: 2013

Re: Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Post » 03 października 2017, 17:34

https://www.youtube.com/watch?v=e5hCBmISHM8

Link do filmu. Specjalnie wylaczylem pompe, zeby nie odpalil bo normalnie jest 1 maksymalnie dwa te stukniecie i moto odpala i potem juz wszystko jest ok.

 
Posty: 64
Rejestracja: 14 grudnia 2013, 16:01
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Motocykl: CBR 1000 RR
Rok produkcji: 2006

Re: Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Post » 03 października 2017, 20:17

Spróbuj podmienić od kogoś przekaźnik rozrusznika i sprawdzić czy dalej to samo. Przekaźnik jest gdzieś w pobliżu takie coś z bezpiecznikiem i dwoma grubszymi przewodami.

 
Posty: 64
Rejestracja: 14 grudnia 2013, 16:01
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Motocykl: CBR 1000 RR
Rok produkcji: 2006

Re: Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Post » 03 października 2017, 20:18

domagalka pisze:Spróbuj podmienić od kogoś przekaźnik rozrusznika i sprawdzić czy dalej to samo. Przekaźnik jest gdzieś w pobliżu aku takie coś z bezpiecznikiem i dwoma grubszymi przewodami.


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości