Dzisiaj jest 19 października 2017, 07:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina

Wyświetlacz biegów

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: Max_929, Tytus

 
Posty: 187
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:47
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 1
Motocykl: SC57b
Rok produkcji: 2006

Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 11:27

Siema

Jako, że w tym roku mam zamiar kilka razy w tym roku odwiedzić poznań, chodzi mi po głowie wyposażenie mojej czarnuli w wyświetlacz biegów. Czy ktoś instalował takie cudo, jest w stanie coś polecić. znalazłem kilka na alledrogo i różnych sklepach internetowych, ale o dziwo nie znalazłem dedykowanego do CBR1000rr :zdziw:

Awatar użytkownika
 
Posty: 87
Rejestracja: 14 grudnia 2011, 20:11
Lokalizacja: Leżajsk
Pochwały: 3
Motocykl: r6 rj11 tor
Rok produkcji: 0

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 11:53

Ja mogę Ci polecić polski produkt czyli MGI F103 (jest jeszcze F101-mniej rozbudowany).
Masz w nim m.in wyświetlacz biegów,ale też wiele innych przydatnych rzeczy.
Tutaj masz coś więcej o tym : http://www.mgi-project.com/6,7,charakterystyka.html

Mierzy Ci średnia i maksymalną prędkość,więc można obserwować czy pojechało się szybciej czy wolniej ;)

Nic nie zamula przy zmianie biegów.


Instalacja to jakieś 40 minut roboty.

 
Posty: 187
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:47
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 1
Motocykl: SC57b
Rok produkcji: 2006

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 12:10

dzięki :) fajne cacko :)

trochę słabo zamontowany wyświetlacz był ;) nie dał rady power wheelies :mrgreen:

Awatar użytkownika
 
Posty: 87
Rejestracja: 14 grudnia 2011, 20:11
Lokalizacja: Leżajsk
Pochwały: 3
Motocykl: r6 rj11 tor
Rok produkcji: 0

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 12:16

To były pierwsze testy :D
Później już lepiej rzepa zamontowałem i trzymał pięknie ;)

Awatar użytkownika
 
Posty: 740
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 15:32
Lokalizacja: Starachowice
Pochwały: 4
Motocykl: Yamaha R1 RN22+
Rok produkcji: 2009
Samochód: BMW E60 530d+

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 12:31

A widziałeś go później jak spadł czy była myśl 'no i chu.. po wyświetlaczu?' :)

Ja też bym w sumie swoją dyche w wyświetlacz wyposażył, miałem w 929 i strasznie się przyzwyczaiłem, tak samo do krótkich klamek.

Ja bym chciał coś w miarę normalnego, bez zbędnych bajerów, ma wyświetlać zapiety bieg i tyle... osławiony Datatool będzie jak najbardziej ok czy macie jakąś ciekawą propozycję?

Tapnięte z Note 3 przy użyciu palców :)
Yamaha R1 RN22 !

 
Posty: 187
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:47
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 1
Motocykl: SC57b
Rok produkcji: 2006

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 12:45

no właśnie myślałem o datatool'u, ale czytałem sprzeczne opinie na jego temat.Że gubi biegi, podaje z opóźnieniem itd. ktoś może miał go zainstalowanego?

jeszcze o takim myślałem: http://allegro.pl/maly-wyswietlacz-wska ... 41145.html
może ktoś posiada taki?

 
Posty: 692
Rejestracja: 13 sierpnia 2013, 11:00
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 19
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 kwietnia 2015, 13:00

Kumple ma w r6 i gdy ją testowałem potrafił się gubić . Podczas pałowania gubił się czy mam 2 czy już 3 a gdy szybko redukowało się z 4 do 2 czy też do N to potrafił zwiesić się an 3 .

 
Posty: 187
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:47
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 1
Motocykl: SC57b
Rok produkcji: 2006

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 22 kwietnia 2015, 14:59

w końcu zakupiłem GPT GI1001. dzisiaj montaż zobaczymy jak się to cudo sprawuje

 
Posty: 37
Rejestracja: 17 listopada 2014, 23:14
Lokalizacja: Silesia
Motocykl: HONDA CBR 1000 RR SC57B
Rok produkcji: 2006

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 23 kwietnia 2015, 03:55

Hejka :-)
Ja kupiłem ten w zeszłym tygodniu GiPro DS
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5169165785
Kolor pomarańczowy, wchodzący w bursztyn i powiem szczerze że jestem w szoku pod względem jakości wykonania, wiadomo trochę kosztuje,ale nie ma nic za darmo :-) a i instalacja jest banalnie prosta,wpinamy przewód w kostkę serwisową i gotowe gotowe,zero ingerencji w wiązkę elektryczną :-)

 
Posty: 2
Rejestracja: 02 czerwca 2015, 09:32
Motocykl: sc57
Rok produkcji: 2004

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 02 czerwca 2015, 09:38

Może mi ktoś podpowiedzieć pod jakie kable podpiąć się z Datatool Digi w sc57?Patrzyłem w serwisówkę ale nie ma rozpiski,jest schemat instalacji ale mało czytelny

Awatar użytkownika
 
Posty: 47
Rejestracja: 08 listopada 2014, 22:12
Motocykl: f4i + sc57b
Rok produkcji: 2003

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 24 lipca 2015, 16:05

Damiangda pisze:w końcu zakupiłem GPT GI1001. dzisiaj montaż zobaczymy jak się to cudo sprawuje


i jak poszło z instalacją? i jak to działa?
szukam też czegoś do swojej sc57b, a ten GTP można mieć za 200pln więc połowę tego co trzeba zapłacić np za gipro ds...

 
Posty: 187
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:47
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 1
Motocykl: SC57b
Rok produkcji: 2006

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 24 lipca 2015, 19:32

Wyświetlacz działa lepiej niż się spodziewałem. szybko zmienia wskazania i zbijanie po dwa trzy biegi nie powoduje, żeby się gubił tylko od razu zrzuca o tyle ile zbiłeś faktycznie. jeden minus to taki, że nie ma wtyczki i trzeba go dolutować do odpowiednich kabli we wiązce. opisane jest to w instrukcji, którą ściągnąłem ze strony producenta.Ja się na tym nie znam, ale na szczęście mój Braciak mi to polutował ;-). Cała operacja zajęła niecałą godzinkę. jest 5 kabli do zlutowania. Programowanie wyświetlacza to już w ogóle banał. zajęło to minutę. na każdym biegu musisz się chwilę przejechać i tyle. sam się zdziwiłem, że tak szybko to poszło. W słońcu nieźle widać aktualny bieg, wyświetlacz jest wystarczająco duży. Ogólnie jestem zadowolony, tym bardziej, że nie kosztował majątku. Model wyżej ma od razu zmontowaną wtyczkę, którą podpinasz do wejścia diagnostycznego przy aku, więc montaż w ogóle jest banalny. Chociaż widziałem u znajomego gipro w SC59 i u niego wolniej pokazuje zmianę biegów. Taśma do zamocowania jest bardzo mocna. Zaliczyłem dwa miechy temu solidnego szlifa i wyświetlacz został na swoim miejscu. Mi on jest potrzebny tylko do torowania, na drogę już niekoniecznie, ale uważam, że się dobrze sprawdza i tu i tu.

Następna

Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość