Dzisiaj jest 18 października 2017, 18:32

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina

Wyświetlacz biegów

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: Max_929, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 47
Rejestracja: 08 listopada 2014, 22:12
Motocykl: f4i + sc57b
Rok produkcji: 2003

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 01 sierpnia 2015, 20:24

Damiangda pisze:Wyświetlacz działa lepiej niż się spodziewałem. szybko zmienia wskazania i zbijanie po dwa trzy biegi nie powoduje, żeby się gubił tylko od razu zrzuca o tyle ile zbiłeś faktycznie. jeden minus to taki, że nie ma wtyczki i trzeba go dolutować do odpowiednich kabli we wiązce. opisane jest to w instrukcji, którą ściągnąłem ze strony producenta.Ja się na tym nie znam, ale na szczęście mój Braciak mi to polutował ;-). Cała operacja zajęła niecałą godzinkę. jest 5 kabli do zlutowania. Programowanie wyświetlacza to już w ogóle banał. zajęło to minutę. na każdym biegu musisz się chwilę przejechać i tyle. sam się zdziwiłem, że tak szybko to poszło. W słońcu nieźle widać aktualny bieg, wyświetlacz jest wystarczająco duży. Ogólnie jestem zadowolony, tym bardziej, że nie kosztował majątku. Model wyżej ma od razu zmontowaną wtyczkę, którą podpinasz do wejścia diagnostycznego przy aku, więc montaż w ogóle jest banalny. Chociaż widziałem u znajomego gipro w SC59 i u niego wolniej pokazuje zmianę biegów. Taśma do zamocowania jest bardzo mocna. Zaliczyłem dwa miechy temu solidnego szlifa i wyświetlacz został na swoim miejscu. Mi on jest potrzebny tylko do torowania, na drogę już niekoniecznie, ale uważam, że się dobrze sprawdza i tu i tu.


Wielkie dzięki! Twoja opinia skłoniła mnie do kupienia gpt za 200pln zamiast gipro za 400. Dzisiaj założyłem i potestowałem troche w różnych złośliwych sytuacjach - ogólnie działa bardzo dobrze - wyciska wszystko co można dostać z tylko dwóch sygnałów (prędkość+obroty), robi to szybko i dokładnie...

Montaż bardzo prosty: zdjąłem czasze, wydłubałęm wiązkę czaszy, wlutowałem się w 4 przewody, poskładałem - za tą cenę tylko brać!

 
Posty: 187
Rejestracja: 13 marca 2014, 22:47
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 1
Motocykl: SC57b
Rok produkcji: 2006

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 02 sierpnia 2015, 10:51

spoko :-)

Awatar użytkownika
 
Posty: 24
Rejestracja: 11 maja 2012, 01:09
Lokalizacja: Wzdów
Motocykl:

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 16 września 2015, 18:30

Panowie ktoś wiecej ma jeszcze wyświetlacz biegów GPT1001 ?? bo mam dylemat czy brać droższy GiPro czy GPT, a moze datatool digi, ?? opinii nie wiele na temat GPT ;/

jak wygląda programowanie czy jest kabelek którym trzeba dotykać masy jak np( datatool) czy wystarczy przepiąc wyszystkie biegi ??

ogólnie proszę o jak najwiecej info na temat GPT, zarówno pozytywy i negatywy, jak z szybkością wskazać w porównaniu do innych it ??


z góry dzięki za info. pozdrawiam

 
Posty: 4
Rejestracja: 17 listopada 2016, 16:20
Motocykl: CBR 1000rr sc57a
Rok produkcji: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 24 listopada 2016, 13:48

Witam,
orientuje sie ktoś co sie dzieje z firma MGI Project? na stronie info ze brak towaru w magazynie, na maila nie odpisuja, bylem zainteresowany kupnem bo chcialem cos elektronicznego zeby cale tło bylo podswietlane na pomaranczowo i wyswietlalo liczby a nie jak cyfrowy zegarek, zeby pasowal jakos w miare do licznika w sc57

 
Posty: 4
Rejestracja: 17 listopada 2016, 16:20
Motocykl: CBR 1000rr sc57a
Rok produkcji: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 16 stycznia 2017, 14:46

http://allegro.pl/duzy-wyswietlacz-biegow-6kolorow-shiftlight-jedyny-i5193848627.html

Zna ktoś, używa?

Szukam jakiegoś wyświetlacza który będzie elektroniczny, podświetlany na pomarańczowo żeby jakoś to pasowało do licznika i będzie działał na zadowalającym poziomie, może ktoś coś poleci?

 
Posty: 4
Rejestracja: 17 listopada 2016, 16:20
Motocykl: CBR 1000rr sc57a
Rok produkcji: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 16 stycznia 2017, 14:48

http://allegro.pl/duzy-wyswietlacz-biegow-6kolorow-shiftlight-jedyny-i5193848627.html

Zna ktoś, używa?

Szukam jakiegoś wyświetlacza który będzie elektroniczny, podświetlany na pomarańczowo żeby jakoś to pasowało do licznika i będzie działał na zadowalającym poziomie, może ktoś coś poleci?

 
Posty: 2
Rejestracja: 30 września 2017, 19:35
Motocykl: Cbr100prr
Rok produkcji: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 października 2017, 09:34

Nie będę zakładał nowego tematu. Pytanie brzmi: GiPro DS czy GiPro X-type? Cena taka sama, dwie różne aukcje i zero różnic (jak na moje oko) pomiędzy wyświetlaczami.

Pacjent to CBR1000rr 2005 sc57b.

Jest ktoś w temacie?

 
Posty: 3239
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 100
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Renault Laguna II 1,6 B+G

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 04 października 2017, 10:13

UkrecaczSrub pisze:Nie będę zakładał nowego tematu. Pytanie brzmi: GiPro DS czy GiPro X-type? Cena taka sama, dwie różne aukcje i zero różnic (jak na moje oko) pomiędzy wyświetlaczami.

Pacjent to CBR1000rr 2005 sc57b.

Jest ktoś w temacie?

CBR1000RR 2004-2005 sc57a
CBR1000RR 2006-2007 sc57b
Który model masz bo źle podajesz :mrgreen:
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 2
Rejestracja: 30 września 2017, 19:35
Motocykl: Cbr100prr
Rok produkcji: 2005

Re: Wyświetlacz biegów

Post » 08 października 2017, 21:31

Po vinie to jest SC57b.

Wjedzie GiPro Ds, od producenta nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi, jedynie tyle, że w Ds mam gotową kostkę do wpięcia a w X-type musze to sobie sam wlutować.

Poprzednia

Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości