Dzisiaj jest 24 stycznia 2018, 11:14

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina

Urwany uchwyt w czaszy

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Max_929, Tytus

 
Posty: 102
Rejestracja: 04 marca 2014, 19:19
Lokalizacja: Studzionka
Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57a
Rok produkcji: 2004

Urwany uchwyt w czaszy

Post » 09 stycznia 2018, 15:19

Witam, mam urwany uchwyt na śrubę w czaszy (górny, ten na cienkim plastiku) Czy komuś udało się to jakoś sensowanie pokleić/ pospawać? Miałem to już raz spawane, ale odpadło już przy dokręcaniu śruby. Czy ktoś może zamówił samą czache na alliexpress, bo tam wszystkie oferty są z kompletnymi owiewkami.

Awatar użytkownika
 
Posty: 435
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 1
Motocykl: R1 i GSX-R 600
Rok produkcji: 2012
Samochód: E220 CDI

Re: Urwany uchwyt w czaszy

Post » 09 stycznia 2018, 15:41

daj dla fachowca który umie spawać, prawidłowo pospawany element nie puści nigdy

 
Posty: 502
Rejestracja: 30 stycznia 2011, 23:28
Lokalizacja: WLKP Kalisz
Pochwały: 7
Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
Rok produkcji: 2008

Re: Urwany uchwyt w czaszy

Post » 09 stycznia 2018, 21:33

Żeby to dobrze trzymało to trzeba wtopić siatkę metalową. Pospawasz bez siatki to i tak pęknie od drgań.Przerabiałem temat. :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 545
Rejestracja: 01 października 2011, 08:51
Lokalizacja: Śląsk Bytom
Pochwały: 6
Motocykl: 1000rr sc57a
Rok produkcji: 4

Re: Urwany uchwyt w czaszy

Post » 12 stycznia 2018, 14:19

Tak jak luis pisze . Dobry specjalista wtopi siatkę w ten sposób że nawet jej nie będzie widać

 
Posty: 3255
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 101
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Fiat Punto II 1,9jtd 3D

Re: Urwany uchwyt w czaszy

Post » 12 stycznia 2018, 15:40

Można samemu to zrobić też bez problemu.
Oddam nerkę za cbr :)


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość