Dzisiaj jest 20 czerwca 2018, 15:21

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL[/url] cena dla forumowiczów 10zł info na PW[/color] | KOSZULKA HONDA FIREBLADE.PL MARQUEZ 93 - info PW

Bład 34

Błąd x EXUP

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwietnia 2017, 21:40
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2007

Bład 34

Post » 12 marca 2018, 21:52

Witam. Panowie błagam pomóżcie. Od wielu miesięcy walczę z moto i po wymianie wszystkich części ekspoatacyjnych( w tym moje wyszarpane nerwy) w koncu po diagnozie ogarnąłem, że brak mocy na wyższych obrotach to bład 34 i 35 w moto. Obszukałem zagraniczne fora i nasze też i nigdzie nie jest konkretnie napisane jak usunąć ten błąd. Wydech mam akcesoryjny i silniczka w ogóle nie ma i raczej założenie go z powrotem ze wszystkim nie wchodzi w grę. Tylko nie piszczie, żebym szukał, bo obszukałem chyba wszystko i 90% to jest dyskusja na temat czy warto go usuwać czy nie. Na jednym forum przczytałem jak JAponcy zmieniają swoje zdławione moto na normalne, i między innymi tam było przecięcie jednego przewodu w ECU i przylutowanie go do innego. To również zrobiłem już. Jak usunąć błąd 34 i 35 by już nie wracał, bez montowania z powrotem silniczka zaworu wydechu?

 
Posty: 3286
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 103
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Bład 34

Post » 12 marca 2018, 22:44

Ja do swojego moto wykonałem sam eliminator exup i działa do dzisiaj brak jakichkolwiek błędów. Robię takie eliminatory na zamówienie. Jak co pisz na pw
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwietnia 2017, 21:40
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2007

Re: Bład 34

Post » 12 marca 2018, 23:57

Wysłałem ci dwukrotnie pw ale nie wiem czy doszlo bo nie pokazuje. Napisz do mnie

PostTen post został usunięty przez wiertło 13 marca 2018, 00:09.

 
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwietnia 2017, 21:40
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2007

Re: Bład 34

Post » 18 marca 2018, 21:41

MAm eliminator EXUP od kolegi. Problem mam innej natury. Obszukałem wszystko w moto, gdzie sie dało. Nigdzie nie znalazłem coś, co by cokolwiek przypominało od EXUPA. Nigdzie nie ma żadnej wolnej wtyczki, ani dwurzędowej z 6/5 pinami, ani nawet 1 rzędowej. Przyjrzałem się w serwisówce gdzie jest silnik. Nie ma go nigdzie, żadnej linki, ani nawet na kolektorze wydechowym, nigdzie nic nie ma. Albo ja jestem jakiś ślepy, albo nie wiem. Jest jakaś szansa, ze te przewody zostały ucięte i schowane? Ktoś wie skąd wychodzą te przewody, może trzeba je na nowo zarobić?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
 
Posty: 478
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 1
Motocykl: SC57B
Rok produkcji: 2012
Samochód: 535D

Re: Bład 34

Post » 18 marca 2018, 22:06

weź chłopie wiązkę wymień profilaktycznie zważywszy na te twoje wszystkie problemy :P

 
Posty: 3286
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 103
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Bład 34

Post » 18 marca 2018, 23:26

frolik pisze:MAm eliminator EXUP od kolegi. Problem mam innej natury. Obszukałem wszystko w moto, gdzie sie dało. Nigdzie nie znalazłem coś, co by cokolwiek przypominało od EXUPA. Nigdzie nie ma żadnej wolnej wtyczki, ani dwurzędowej z 6/5 pinami, ani nawet 1 rzędowej. Przyjrzałem się w serwisówce gdzie jest silnik. Nie ma go nigdzie, żadnej linki, ani nawet na kolektorze wydechowym, nigdzie nic nie ma. Albo ja jestem jakiś ślepy, albo nie wiem. Jest jakaś szansa, ze te przewody zostały ucięte i schowane? Ktoś wie skąd wychodzą te przewody, może trzeba je na nowo zarobić?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Zobacz w tej wiązce nad wyprzęgnikiem może ktoś to zaizolował musi być gdzieś.
Ps. zobacz sobie wyciek płynu chłodzącego bo masz na rozruszniku kropkę :)
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwietnia 2017, 21:40
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2007

Re: Bład 34

Post » 19 marca 2018, 13:19

Nie ma. Nie ma nigdzie żadnych kabli/przewodów zailozowanych, uciętych. Nie ma kompletnie nic, jakby nie istniało, ani w zadupku, anie obok aku, ani pod bakiem, nigdzie nie ma niczego od EXUPa. Chyba czas kupić nową wiązke. Płyn chłodniczy na rozruszniku to z powodu wymiany czujnika temperatury, ale to juz osobny temat...


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość