Przygotowuję motor do sezony i poszukując oleju półsyntetycznego znalazłem ORLEN PLATINUM MOTO 4T 10W40.Porównując jego parametry z innymi znanymi markami(castrol,motul) orlen wypada bardzo dobrze,nawet lepiej niż wymienione...Zna ktoś ten olej,a może zalewa do swojej cbr??
ja też mam zamiar zalać moto świeżym olejem i tak myślę nad motulem albo castrolem nie chciał bym żeby panewki cierpiały smarując się jakimś wynalazkiem z dolnej półki
koledzy dobrze pisza ,niby na papierze ma wysokie parametry ale w praktyce chyba nigdy nie bedzie jak zagraniczny markowy olej,
nie zalalbym go nawet do samochody nie mowiac o moto,
Pytam tylko czy ktoś zna ten olej,a to że motul czy castrol leje większość to ja wiem.
Porównywałem markowe oleje ze sobą i na liście był również orlen który na kartce ma lepsze parametry niż reszta górnopółkowych więc pytam o niego bo jest dużo tańszy a przynajmniej ja mogę go mieć o wiele taniej.
Widzę że nic się nie dowiem konkretnego więc może ma ktoś castrola albo motula 10w40 w dobrej cenie??Interesują mnie 4L w oryginalnym opakowaniu,nie przelewki z beczki bo nie mam do nich zaufania.