» 30 maja 2010, 21:21
gixer 1000 k1,k2 jest bardzo ciekawym rozwiazaniem i moim zdaniem jest minimalnie lepszym motocyklem niz 929 , poprzez "rozciagniety"zbiornik wydaje się najwiekszym z pośrod 929/954,r1 i przez to jest wygodny dla dość duzych osób. Mi ze swoimi 190cm wzrostu jezdzi się nim bardzo dobze nadgarstki nie sa mocną przeciązone , cbr pod tym wzgledem byla minimalnie gorsza ale o niebo lepsza niz r1 na której wrecz musze wisieć na kierownicy , podobnie z moca tutaj bezdyskusyjnie wygrywa gix ktory ma 160 koni ktore dość szalenie oddaje potrafi pojechac licznikowe 299 , 929 nie da rady. pasażer na gixerze również nie ma zle ma wzglednie duża kanape i zadupek nie jest poprowadzono wysoko wiec jest w miare wygodnie. znajomy uzytkuje gixa k2 od 3sezonow i nie dzieje sie z tym motocyklem nic standardowe wymiany serwis i jest zupelnie bezawaryjny jedyną rzeczą w której gixer jest słabszy od cbr są odczówalnie słabsze niz w hondzie hamulce. o kawie się nie wypowiadam wsród znajomych jest kilka sztuk i niby nie nażekaja na nie spisuja się im dobze ale ja jezdzac 9 z 99r odrazu po przesiadce z cbr uwazam ze ani w przyspieszaniu nie ma szalu a hamowanie mimo nowych klockow i stalowego oplotu to tragedia.... ja na Twoim miejscu kolego wybieral bym miedzy 929 i k1