» 02 listopada 2008, 12:06
Jeżeli chodzi o zawieszenie to ustaw sobie fabrycznie. Fabryczne nastawy są dostosowane do kierowcy o masie ok 75kg. Od tego można zacząć modyfikacje po długodystansowym doświadczeniu i wielu okrążeniach na torze. Polecam spotykanie się na torze z doświadczonymi kolegami i pilne słuchanie ich dialogów. Jeśli pierdzielniesz parę figur przy ostrym kolanie to z czasem się nauczysz i wyczujesz ustawienia progresji sprężyn, tłumienia kompresji i powrotu. Co do ciśnienia w oponach to 2.5 i 2.9 wystarczą do normalnej jazdy i lekkich kolan w zakrętach w temp. powyżej 15 st. dla replik torowych i mieszanek nawet H. Sam miałem rekord 170 na kolanie po drodze publicznej o dobrym nagrysowaniu i oponach sportmax gp racer mieszanka H (do dziś nie wiem jak ja nie wypadłem z zakrętu) Jeśli jeździsz w granicach norm społecznych i lubisz przyłożyć na prostej powyżej 250 to pompuj 2.5, 2.9 (moto jest wtedy stabilne na szybkich prostych i przyjemniejsze w manewrowaniu) Jeśli lubisz zakręty a w szczególności wyjście z ciasnych power slidem i mocne odkręcanie na wyjściu, to 2.2 2.5 na mieszance M. Na torze to zupełnie inna historia i ja jeździłem na 2 2 . 2 1.8 na mieszance H przy temp asfaltu nawet 50 st. a i tak firmowo wywaliłem trzy razy.
wciąż zajmuję się serwisem