Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

pytanie odnosnie kombinezonu moto??

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: brak
Rok produkcji: 0

pytanie odnosnie kombinezonu moto??

Post » 31 sierpnia 2011, 14:42

witam,
mam prosbe odnosnie opinii na temat kombinezonow dokladnie dwoch modeli:
-ALPINESTARS GP PRO LUB DAINESE LAGUNA SECA
chcialbym skonfrontowac te dwa kombi, moze ktos mial stycznosc z tymi kombi wiec prosze o info. pozdrawiam i z gory dziekuje. :)

Awatar użytkownika

Motocykl: 1krr
Rok produkcji: 2005

Post » 19 września 2011, 11:56

Witaj, od początku sezonu posiadam Lagune Sece dwuczęściową perforowaną, która jest naprawdę spoko. Wcześniej jeździłem w texach. Z GP pro styczności nie miałem. Jakość Dainesa nie pozostawia wiele do życzenia, jak dla mnie jest to co najmniej średnia półka. Jedynym mankamentem jest fakt, iż odpięta kurtka w zasadzie jest nieprzydatna - jest tak krótka, że kończy się nad talią. Za to same spodnie noszone np. na zlocie są ok. Są wersje z perforacją lub bez, moja z dziurkami zapewnia komfort od 16-18st, ale wtedy trzeba mieć już jeden rękaw poza bielizną. W alpach w lipcu miałem 2, ale i tak mnie przepiździło. W ciepłe dni w czasie jazdy jest za to jest zajebista wentylacja. Ochrona przed deszcze znikoma, najszybciej przemakają elastyczne wstawki. Pytaj jak coś jeszcze chcesz wiedzieć. Aa, w kombi jest tylko jedna kieszeń w kurtce, więc wszystko trzeba wozić w zadupku albo nerce przy pasie ;)

Wróć do Ogólne Dyskusje