Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)
Moderatorzy: maciekx, Tytus
-
-
- Motocykl: CBR 1000 RR SC57
- Rok produkcji: 2005
-
» 24 września 2009, 15:03
Witam ! mam hytry plan na zimę. Otóż chyba powoli zajeżdżam moją F3 po przesiadce z 1000 rr brakuje troche mocy i niestety odzywaja mi sie panewki. W zimie ją rozbiorę i zobacze jak duże są to uszkodzenia. Jeśli sie okarze że sie nie opłaca robić to mam zamiar kupic silnik od Franka SC33 bądź Horneta 900 . Nie wiem jeszcze jak bardzo różnią się te silniki bo wiem że troszke charakterystyka jest zmieniona w hornecie tylko nie wiem w jaki sposób. Chciałem coś znaleźć na ten temat(Swap silnika) w necie ale bardzo ciężko mi coś dorwać. Gdzieś czytałem że chłopaki w stanach takie coś robili tylko w rame CBR F2 ale to prawie to samo. Silniki sa nawet podobne i myśle że nawet uchwyty by mogły pasować po małych przeróbkach bądź bez ale w 900 jest chyba wyższy. Niech się wypowie na ten temat ktos bardziej obeznany w mechanice i może coś doradzi. Bo pewnie elektryke całą tez pewnie by trzeba było przekładać??. Jeśłi nie uratuję tego silnika który mam i nie da się wsadzić silnika z Fajera to pewnie wsadze od F3 albo Hornet 600 w kierunku do horneta bo młodzy i może mniejszy przebieg. Czekam na porady . Pozdrawiam.
Wróć do Ogólne Dyskusje
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości