jest już conajmniej 2 fajne artykuły na temat roczników opon i oba potwierdzają to że opona dobrze przechowywana w warunkach magazynowych conajmniej przez 5 lat od daty produkcji jest pelnowartościowym produktem. kurde to nie jogurt czy mleko heheheh
co do opon, ja zjeździłem parę opon sportowych i nie wiem jakim cudem zjeździleś 8 tys km chyba słabo traktujesz manetkę gazu

każdy kto trochę ostrzej jeździ i do tego czasami przygumuje nie zrobi na oponie sportowej 4 max 5 tyś km ja na oponie 5mm bieżnika robię jak ostatnio 3 tyś km metzeler m5. w tym jeden wypad na tor do bialej podlaskiej.
opony bridgestone bt016 pomimo tego że czesto krytykowane przez testerów w gazetach że na torze nie dają rady itp, to są to bardzo dobre opony mi się bardzo dobrze jeździlo na torze też na niej byłem i trzymała super, nawet nie wiem czy nie lepiej niż metzeler, albo bardzo podobnie, większosć opon sportowych będzie dobra ja się nie zawiodłem na żadnej a jakiś tam najwolniejszy nie jestem na torze też całkiem niezłe czasy kręciłem.
ja polecam z własnego doświadczenia, pirelli supercorsa, pirelli diablo corsa 3, metzeler m5, bridgestone bt016, continental conti sportattack,
a le tak jak autor tego tematu jeździ to polecam założyć oponę sportowo turystyczną, wszystkie nowe opony są dobre tak jak sportowe dwu składnikowe, i do tego szybciej nagrzewają sie w chlodne dni, i wolniej zużywają, z wlasnego doświadczenia polecam opone dunlop roadsmart, metzeler z6 (z8 pewnie jeszcze lepszy) a jak ktoś potrafi jeździć to i na oponach sportowo turystycznych spokojnie da rade smigać i na kolanie, także pomyśl jeszcze nad oponami pirelli angel GT continental contimotion( kolega w bmw k1200s smigal za mną i nie na rzekał na te opony) bridgestone S20 co nie zalozysz na bank bedzie dobrze