i nie mam exupa
Jeśli jest taki super moment obrotowy w dolny zakresie to raczej coś jest nie tak, bo jeszcze się taki nie urodził co bez turbo zrobi sensowny przebieg krzywej od 2 tyś RPM do 12 tyś RPM. Jęsli macie taki mocny dół to środek albo góra na poziomie skutera 50ccm
Osobiscie uwazam ze to sa super maszybki i maja bardzo mocny dol.Sytuacja sie zmienia na 2 biegu gdzie obroty moga oscylowac kolo 7-8tys.Przy sprawnej 929 przy odkrecaniu szybkim gazu moto powinno plynnnie zaczac sie podnosic przy ok 6tys.i tak moza bez szarpania gazem zaczac sie uczyc stawiac na kolo i powoli dochodzic do punktu rownowagi
ktos mi kiedys mowil ze V maja taki zarabisty dol,ale 929 tez niczego nie brakuje,3 3,5 tys i i leci w gore jak szalona,trzeba uwazac z manetka
na ten sezon wsiadam na 954 to zobacze roznice miedzy motorkami
oj majadudis pisze: ktos mi kiedys mowil ze V maja taki zarabisty dol

fabiq pisze: oj maja
przyklad?
VFR750 start z zera (98 koni)
CBR900RR 99 rok start z zera (125 koni)
VFR odchodzi CBR'ce od zera do momentu wrzucenia drugiego biegu, pozniej blady odjezdza daleko do przodu
no ale faktycznie w calym zakresie jest odejscie,no ale blady mimo ze sport wcale nie trzeba go wkrecac wysoko a i tak idzie
dupa do tyłu troche poszarpać i pójdzie ;p a co do prędkości 160kmh nie przekroczyłem i w sumie nie mam zamiaru
Wróć do Szkoła jazdy, stunt, tricki
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości