Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 02:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Technika jazdy - jazda na jednym kole czyli WHEELIE

Możesz napisać swoje doświadczenia i inne ...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post » 07 listopada 2008, 22:57

LOLO, daj se siana, ktos chlopakowi kit wcisnal a ten podzielil sie na forum - zdarza sie, dziwie sie ze cziken jeszcze tu nie zagladal :P
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Pochwały: 2
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR

Post » 08 listopada 2008, 01:04

Dobra LUZ!! , ale coraz więcej mitów z mechaniki pojawia się na tym forum!!! cziken pewnie też jest już znudzony komentowaniem każdego z nich!

Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98

Post » 08 listopada 2008, 18:04

LOLO to fame o ruchomym smoku slyszalem od takich cwaniakow jak Ty, wiec napisalem o tym, nie klocilem sie ze bankowo tak jest bo nie widzialem tego na wlasne oczy, przyznalem sie ze jednak to byl kit ale tacy jak Ty czekaja tylko zeby ktos sie pomylil a potem najlepiej CENZURA go. Wiele tu ludzie bzdur pisza i nikt sie nie czepia jeden wie wiecej drugi mniej, takie jest zycie a ja nie jestem mechanikiem a tyle co wiem to probuje powiedziec na forum zeby ktos to ocenil czy tak jest czy nie, tylko moze nie w taki sposob w jaki Ty to zrobiles, ale dzieki za uwage.

Fabiq Czikena cos ostatnio aniu widu ani slychu, tez jestem ciekaw co sie stalo... :D

Pochwały: 2
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR

Post » 08 listopada 2008, 19:10

Jestem na tym forum tak długo jak Ty Luki213 i bynajmniej nie po to by szukać konfliktu!!!! Staram się czytać posty, czegoś nowego sie dowiedzieć i mam jedną zasadę , że jak nie jestem czegoś pewien to pytam, a nie udzielam rad na forum, bo coś słyszałem!!! Wiem ,że w sc33 nie ma czegoś takiego jak "ruchomy smok" , więc prosiłem o wyjaśnienie, bo może w innych modelach występuje i czegoś nowego się dowiem, bo jak pisałeś dla Ciebie to nic skomplikowanego, ale wychodzi na to , że wolisz konflikt niż wytłumaczyć o co biega!!! Przepraszam wszystkich ,że nie na temat, ale często czytam na forum domysły i czasem nie wytrzymuje !!!! Pozdrawiam!!

Post » 09 listopada 2008, 18:37

Spox, poprostu uwierzylem na słowo kolesiowi który nie jest machanikiem ale zna się na sprzęcie i tak wyszło, no trudno nastepnym razem zaznacze ze "według opinii kolegi..."

Motocykl:

Post » 10 listopada 2008, 00:01

sorki ze nie na pw ale luki jak we wtoek bedzie pogoda to moze podlecisz na tame okolo 13-tej
?

Awatar użytkownika

Motocykl: SC33

Post » 10 listopada 2008, 09:57

mi to sie wydaje ze tylko cziken zna sprzet dosc dobrze, zna bo dotykal dlubal widzial a nie tylko czytal, szkoda ze tu nie zaglada juz tak czesto jak wczesniej, jedynie jak na mechanika to operuje zbyt specjalistycznym jezykiem, rzadko sie z tym spotyka , ale to juz podchodzi o popisywanie sie co akurat mi wcale nie przeszkadza chlopak ma wiedze i bardzo milo z jego strony ze wogole z nami sie nia dzieli

chlopaki czesto smigaja na motocyklach i nie wiedza nawet jaki olej maja w silniku, nawet nie wiecie jak czasem musze sie nameczyc zeby dobrac komus odpowiedni olej a to niby taka podstawowa wiedza ktora kazdy pownien miec o swoim motocyklu, jedni jezdza na sprzetach i malo ich obchodzi co w ich sprzecie siedzi a inni lubia wiedziec, z tego co mi udalo sie zaobserwowac to przewaznie sa swiezy motocyklisci albo ludzie dobrze zarabiajacy ktorzy tak naprawde nie maja czasu dlubac przy sprzecie bo tak pracuja jak pracuja nie mozna tu o nich mowic ze sa marnymi wlascicielami po prostu takie maja mozliwosci

wkurza mnie jedynie np. sytuacja kiedy przychodzi koles mowi ze potrzebuje kombinezon, pytam jaki przedzial cenowy mowi ze cena nie gra roli, pytam o kolorystyke itp. o motocykl a on mi mowi ze kupil suzuki 1000 a kiedy pytam jaki model to nie potrafia powiedziec nic poza tym ze scigacz i niezle CENZURA i idzie na koło
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA FIREBLADE SC33-98R

Post » 10 listopada 2008, 16:34

no no takich miszczow jest w cholere-
jak pogoda dopisze to tez sie zjawie w Tamie Br o 13
pozdrawiam Tomek

Post » 11 listopada 2008, 20:47

Crazyduck sorki ale spoznilem sie dzisiaj godzinke ale bylem w Brod... od Tomogt slyszalem co sie stalo :( i chyba nawet sie ciesze ze spoznilem sie... daj znac kiedy bedziesz jeszcze latal to sie zgadamy

Motocykl: honda 954 RR
Rok produkcji: 2003

Post » 23 marca 2009, 13:17

witam ja mam juz moja 954 drugi rok jezdzi sie super na kolo tez bez problemu trzeba uwazac z gazem tylko i wyczuc powoli coraz wiecej i wyzej ostatnio zaczelem w zwszlym tyg na 2 i to tylko z gazu miedzy 6 a 7 tys popuszczasz gaz i dajesz go smialo jak pojdzie w gore to juz idzie ladnie tylko predkosc duza pozdro

Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2006

Stawianie Na Koło

Post » 11 kwietnia 2009, 19:14

Jestem szczęśliwym posiadaczem 954 i lubie pojeździć na tylnym kole.
Z jedynki z samego gazu podrywa sie bez problemy przy 6 tys obrotów.
Na dwójce tylko przy strzale ze sprzęgła - z samego gazu nie ma szans.
Na trójce nie ma szans przy strzelaniu ze srzegła.
Czy tak ma każdy ?? Czy moje moto jest juz zjeżdżone lub zkatowane??
Dodam żę oczynności serwisowe takie jak filtry powietrza oleju regulacje zaworów
wszystko porobione.

Motocykl: honda cbr 954 rr

Post » 11 kwietnia 2009, 20:16

wszystko prawidłowo!!! tak ma byc!! nie przejmuj sie - zapier... :)

powodzenia szerokości

PoprzedniaNastępna

Wróć do Szkoła jazdy, stunt, tricki