trzeba pamiętac podstawowe zasady jazdy w zakręcie a nie tylko myśleć jak tu asfalt przytrzec
trzeba pamiętac podstawowe zasady jazdy w zakręcie a nie tylko myśleć jak tu asfalt przytrzec

mati1490 pisze:trzeba pamiętac podstawowe zasady jazdy w zakręcie a nie tylko myśleć jak tu asfalt przytrzec
jak dla mnie to wolę na kolanko nie zchodzić i latać tak jak teraz po winklach niż robić to co Ci pseudo zawodowcy na drogach i w zakrętach 90 km/h złożenie żadne a dupa pół metra za moto zwieszona aby przytrzec
technika ta służy do jazdy po torach z maksymalnym prędkościami na pożądnych rozgrzanych oponach a nie do latania po dziurawych drogach na lysych gumach
ale jak wiadomo co fajnie wygląda to kusi
podstawa do nauki to znaleźć ddobry zakret z małym ruchem, niestety u nas są piękne winkle ale tak wyprofilowane ze nigdy kolanem nie przytrzesz a później tylko ogień i trening
powodzenia
i też odkąd jeżdże na moto 7 czy 8 lat nigdy nie przytarłem slajderem na drodze publicznej chociaż kolano wystawiam i nieraz opony mam pozamykane, a na torze nie ma problemu na ostatnim speeddayu prawie zjechałem całe slajdery, więc ile opona zamknięta to też nie jest mega wyznacznik złożenia musisz po prostu zrzucić półdupek z siodła głowa do lusterka, i kolano w bok i czekać, w cbr miałem nieraz tak że tarłem podnóżkami a kolanem nie. pojeździsz jeszcze trochę albo znajdziesz baaardzo długi zakręt najlepiej jakiś zacieśniający
wtedy można ćwiczyć ale to też lipa bo łatwo wtedy o glebe, najlepszy jednak do tego jest tor
Jako dowód załączam archiwalne zdjęcie z czasów jak latałem 954 
za to na torze w dwa dni mimo że próbowałem oszczędzać slajdery to i tak zjechałem prawie do zera. pooglądaj foty i wyscigi moto gp czy sbk bedziesz widział wszystko pieknie, lub chcoiazby jakies foty z poznania itpWróć do Szkoła jazdy, stunt, tricki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości