Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 21:34

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kombinezon skórzany

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: był zawsze moim marzeniem
Rok produkcji: 2018

Post » 28 kwietnia 2011, 17:07

Ci co kiedyś mieli to szczęście trzeć po asfalcie w tekstyliach chyba nie są zadowoleni z wyboru. Uważam, że najlepszą ochronę przed tarciem zapewnia skóra. Osobiście nie ślizgałem się po asfalcie ale kolega, który to robił już więcej tekstylnego ubioru nie założy. :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 8
Motocykl: Honda FireBlade 929RR
Rok produkcji: 2001

Post » 28 kwietnia 2011, 18:27

Tschul każdy model w dorych pieniadzach pisz na PW
...Hamuj Fantazje, Rozwijaj Wyobraźnie...

Motocykl: honda cbr 1000 rr
Rok produkcji: 2004

Post » 28 kwietnia 2011, 18:30

ja wybrałem skórę chociaż mój kumpel jeździ w tekstyliach (ale ma nakeda) do cbr tylko kombik skórzany ja mam 2. jeden no name dwuczęściowy po mieście żeby smigać a na trochę dalsze wypady kupiłem alpinestars mx- 1 jednoczęściowy. Niedawno właśnie na jego temat wrzuciłem posta, choć miałem 1 odpowiedż i tak się zdecydowałem. czekam na przesyłkę z Anglii. Na ebay-u można czasem trafić na naprawdę niezłą okazję. ja kupiłem w markowym sklepie, oczywiście pomógł mi brat co tam mieszka na stałe, wraz z kombikiem dostałem ochraniacz na plecy gratis oczywiscie alpinestars warty 119 funtów a sam kombinezon był też w suuuper cenie. takich dealów nie trafisz w Polsce, czasami warto się rozejrzeć i popytać , może ktoś Ci pomoże. a kombik i back protektor nowe nieużywane!!!!

Motocykl: Była Honda :)
Rok produkcji: 1999

Post » 29 kwietnia 2011, 06:12

Czyli mówicie żeby skórę wybrać, i szukam czegoś w nie dużych pieniądzach i tak myślałem nad tschulem bo już czytałem dobre opinie na tym forum na temat tego kombinezonu :D

Pochwały: 5
Motocykl: CBR SC28
Rok produkcji: 0

Post » 29 kwietnia 2011, 07:29

A ja mam ten Kombinezon skórzany TTI może nic firmowego, ale jestem zadowolony, po kupnie trochę twardy, ale po kilku przymiarkach się rozchodzi. A kupiłem bo czasem warto potestować cos świeżego na rynku. A ze nie ma opinii to ja coś skrobne... Jakość wykonania wiecej niż dobra jak w tej cenie, wentylacja mogę powiedziec że OK, ale dla mnie najwiekszym zaskoczeniem i plusem jest dopasowanie kombi do ciała, wszystko jest tam gdzie powinno nie majta sie na boki i dobrze przylega do ciała. (ale to pewnie też zależy od budowy człowieka). Mi spasował. Aha rok czasu i nie ma śladów zużycia, szwy bez zmian. No ale to możę dlatego ze nie za wiele go użytkowałem, zobaczymy jak będzie teraz.

Awatar użytkownika

Pochwały: 5
Motocykl: 1000rr

Post » 29 kwietnia 2011, 12:12

Ja długo wahałem sie nad kupnem kombi ale zakupiłem używany alpinestars i naprawdę było warto . Za mniej niż połoweę ceny masz kombi o nieporównywalnej jakości do tańszych wiec może przemyśl takie rozwiązanie

Awatar użytkownika

Motocykl: byl SC59 ale niedlugo znowu bedzie:)

Post » 03 maja 2011, 21:05

hmm zawsze myslalem ze kombinezon jest tylko jednoczesciowy a tzw dwuczesciowy to poprostu kurtka i spodnie moge sie mylic ale co czlowiek to opinia jesli chodzi o mnie to uzywam od niedawna Suomy zrobione w duzej czesci z kangurzej skory i jestem mega zadowolony gdyz jest on lekki i wytrzymaly wazy okolo 4kg biorac pod uwage to ze RC-1 wazy z dwa razy tyle:)

Motocykl: honda cbr 1000 rr
Rok produkcji: 2004

Post » 03 maja 2011, 22:15

No nie wiem ponieważ na aukcjach w jak i w sklepach niezależnie od kraju podawane są 1 częściowe jak i 2-częściowe kombinezony( 2 pieces suit). Więc chyba są dwuczęściowe9 pewnie chodzi o to że łącząc je ze sobą tzn. kurtkę i spodnie mają formę kombinezonu.

Motocykl: 929 RR '01

Post » 21 stycznia 2012, 22:49

http://allegro.pl/alpinestars-kombinezo ... 21893.html Ma ktoś taki kombinezon? Może znacie jakieś opinie na jego temat?

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda cbr 929 rr
Rok produkcji: 2000

Post » 21 stycznia 2012, 23:31

ja rowniez przymiezam sie do kupna kombinezonu ze skory ale 2 czesciowy

mysle nad jakims w nieduzych pienidzach na wiosne cos planuje kupic

np berik, arlen ness, co sadzicie o tych markach ?

kiedys myslalem o tschulu lecz rozne opisnie sa na ten temat :)
Pale Gume, a nie dusze

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 22 stycznia 2012, 00:14

sa zadowoleni bo za nowke placic leciutko ponad 1000,pachnie nowoscia, ma gard( do lansu dla niektorych), wstawki wielokolorowe, i napeno nigdy nie mierzyli kombiaka firmowego:) nie mowie o glebie, bo sam mialem AMX, i koledze uratowal noge, mi przy dzwonie tez pomogl,ale po 1 przymiarce i przejazdzce w Dainese zrozumialem ocb:) i pozniej kupilem uzywanego dainese. impregnujesz spreyami do skory itp, jest jak nowy:)

Sorki nei chcialem nikgoo obrazic z tymi kobiakami:D
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Pochwały: 12
Motocykl: zawsze HONDA !

Post » 22 stycznia 2012, 00:16

Biceps51 pisze:hmm zawsze myslalem ze kombinezon jest tylko jednoczesciowy a tzw dwuczesciowy to poprostu kurtka i spodnie moge sie mylic ale co czlowiek to opinia jesli chodzi o mnie to uzywam od niedawna Suomy zrobione w duzej czesci z kangurzej skory i jestem mega zadowolony gdyz jest on lekki i wytrzymaly wazy okolo 4kg biorac pod uwage to ze RC-1 wazy z dwa razy tyle:)

Tak. 2-częściowy, to kurtka+spodnie, które można łączyć ze sobą za pomocą zamka.

Puciaty pisze:ja rowniez przymiezam sie do kupna kombinezonu ze skory ale 2 czesciowy

mysle nad jakims w nieduzych pienidzach na wiosne cos planuje kupic

np berik, arlen ness, co sadzicie o tych markach ?

kiedys myslalem o tschulu lecz rozne opisnie sa na ten temat :)

No te firmy co wymieniłeś, to na prawdę w nie-dużych pieniądzach ;P

Chyba, że taki mało używany , to można kupić w dobrej kasie.
Bo nowe się cenią się...
Już też kiedyś to wałkowałem, i koledzy pisali, że lepiej kupić mało używany dobrej firmy, niz nówkę np Tschul-a.
Chociaż są i tacy, co latają w Tschul-ach i są też zadowoleni.

Przeczytaj temat od początku, tam podawali koledzy strona na allegro do gościa, który ma masę markowych kombiaków.
Coś na pewno wybierzesz!

Powodzenia w zakupie!

PoprzedniaNastępna

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)