Ja mam HJC FG-14 i jestem jak narazie zadowolony

wcześniej miałem nitro n510-v w którym jeździ teraz mój brat i jak jakiś czas temu chciałem sprawdzić jaka jest różnica to powiem że kosmiczna. nitro jest cięższe, bardzo głośne, środek już nie trzyma głowy tak jak powinien i ma słabą aerodynamikę (turbulencje przy stosunkowo niskich prędkościach). HJC lepiej mi leży na baniaku, jest cichszy i ma o wiele lepszą aerodynamikę. niestety mimo naklejonego na szybę fabrycznego antyfoga szyba paruje dosyć szybko (w temp ok 10 stopni musiałem jeździć z lekko otwartą szybą, w lecie jest OK). być może gdybym miał tzw nosek to to by ograniczyło parowania ale niestety noszę okulary i jak zamontowałem ten nosek od innego kasku to szyba faktycznie mniej parowała za to okulary zaparowały natychmiast...
Przymierzałem kiedyś AGV Stealth. wygląd zajebisty, środek zajebisty (wygodny, miękki no i ogólnie przyjemny

), bardzo dobrze leżał. Miałem go kupić ale trafił się HJC w dobrej kasie a wtedy ten agv kosztował 900zł...
Ogólnie to poleciłbym AGV ale tylko jakieś wysokie modele, tak samo HJC. Co do nitro to najwyżej na jeden sezon.