Dzisiaj jest 18 sierpnia 2018, 04:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: Max_929, Tytus

 
Posty: 18
Rejestracja: 28 czerwca 2012, 15:00
Lokalizacja: wieluń
Motocykl: HONDA CBR 1000RR SC59 HRC
Rok produkcji: 2009

Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 26 stycznia 2015, 10:32

Witam.
Szukam juz od kilku ładnych dni jak zakodowac nowy kluczyk do motocykla 1000rr sc59 i nigdzie niema zadnych informacji (lub padlo mi na wzrok). Są opisy odnosnie starszych modeli takich jak 954 lub inne... procedura ta sama wpiąc sie w kostke od diagnostyki i postepowac tak jak opisuja koedzy , a jak sie to ma do nowszych modeli a dokladnie SC59 kupilem juz kluczyk z Hiss-em i teraz musze go zaprogramowac moze ktos mi pomoze??

Awatar użytkownika
 
Posty: 1861
Rejestracja: 19 lutego 2007, 14:56
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 9
Motocykl: Honda Fireblade CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: Honda Civic TYPE-R FN2 CW

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 26 stycznia 2015, 12:18

przeciez we wszystkich hondach z hissem procedura jest taka sama
Oficjalny Sklep FIREBLADE.PL -> http://sklep.fireblade.pl
Wydechy Taylormade Racing USA -> http://racetaylormade.pl

 
Posty: 18
Rejestracja: 28 czerwca 2012, 15:00
Lokalizacja: wieluń
Motocykl: HONDA CBR 1000RR SC59 HRC
Rok produkcji: 2009

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 26 stycznia 2015, 14:59

Tak ja rozumiem tylko gdzie mozna znalesc ta kostke od czujnika polozenia wału bo stare modele mialy ja pod bakiem i mozna bylo do niej dojsc idac po kablu od prawej pokrywy silnika a jak zlokalizowac tą kostke w sc59?? i ilu pinowa jest ?? w ktrore piny podlaczyc zasilanie ??
bede robil to pierwszy raz i dlatego moze zadaje takie pytania ale dziekuje wogole za odpowiedz TYTUS :) pozdrawiam

 
Posty: 22
Rejestracja: 25 listopada 2014, 20:08
Motocykl: honda cbr 1000rr-9
Rok produkcji: 2009

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 27 stycznia 2015, 02:07

Ja również szukałem jakiegoś info odnośnie kodowania kluczyka w modelu sc59 ale nigdzie nic nie znalazłem.Gdzieś czytałem na zagranicznych forach ze procedura ta sama jak w wcześniejszych modelach ale nikt nic nie pisze jak zlokalizować tą kostkę. Robiłem wcześniejsze modele bez problemu ale sc59 nie miałem okazji i kostki jakoś nie mogę zlokalizować , może ktoś już to robił i może rozjaśnić temat??

 
Posty: 18
Rejestracja: 28 czerwca 2012, 15:00
Lokalizacja: wieluń
Motocykl: HONDA CBR 1000RR SC59 HRC
Rok produkcji: 2009

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 27 stycznia 2015, 12:43

Ciesze sie ze nie jestem sam :) tez szukalem i nic... kupiłem motocykl dopiero 2 tyg temu i nie znam go jeszcze wczesniej 954 znalem od podstaw ale w tym przypadku jest spora roznica

Awatar użytkownika
 
Posty: 163
Rejestracja: 26 marca 2010, 23:16
Lokalizacja: kalisz
Pochwały: 1
Motocykl: FIREBLADE SC59
Rok produkcji: 2008

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 28 stycznia 2015, 22:49

z lewej pokrywy ida dwie wiazki ,jedna jest z altka do regla a druga to wlasnie ta od czujnika,gdzies to tu na forum opisalem kolory przewodow a na dzien dzisiejszy ne pamietam

 
Posty: 22
Rejestracja: 25 listopada 2014, 20:08
Motocykl: honda cbr 1000rr-9
Rok produkcji: 2009

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 29 stycznia 2015, 00:08

a-tomek pisze:z lewej pokrywy ida dwie wiazki ,jedna jest z altka do regla a druga to wlasnie ta od czujnika,gdzies to tu na forum opisalem kolory przewodow a na dzien dzisiejszy ne pamietam

Musze zerknąć na weekendzie. Bo pasowało by mieć drugi kluczyk w razie W.

 
Posty: 18
Rejestracja: 28 czerwca 2012, 15:00
Lokalizacja: wieluń
Motocykl: HONDA CBR 1000RR SC59 HRC
Rok produkcji: 2009

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 29 stycznia 2015, 00:26

Dajcie znac jak cos wymyslicie :) bo kluczyk juz mam zostalo mi jedynie zakodowac a dokladnie znalesc kostke i zakodowac :) a czy ktos z forum próbował zakodować samodzielnie kluczyk w sc59??

 
Posty: 22
Rejestracja: 25 listopada 2014, 20:08
Motocykl: honda cbr 1000rr-9
Rok produkcji: 2009

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 29 stycznia 2015, 20:36

Nikt nie chce się przyznać jak to zrobić przy sc59 :-P a dokładnie gdzie znaleźć kostkę. Bo co do kodowania to procedura taka sama jak przy wcześniejszych modelach. - Tak myślę :-)

Awatar użytkownika
 
Posty: 163
Rejestracja: 26 marca 2010, 23:16
Lokalizacja: kalisz
Pochwały: 1
Motocykl: FIREBLADE SC59
Rok produkcji: 2008

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 01 lutego 2015, 18:33

ja kodowalem , kostke juz wam powiedzialem gdzie jest a do ktorego przewodu sie wpiac to znalazlem w serwisowce ale bylo to juz dawno i wszystkiego nie pamietam, ja nie jestem ogarnietym elektrykiem ale wiecej problemu mialem z cala procedura kodowania wiec nie rozumiem waszego problemu

Awatar użytkownika
 
Posty: 126
Rejestracja: 27 września 2008, 23:22
Lokalizacja: CIESZYN
Motocykl: cbr 929 XR650R
Rok produkcji: 2001

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 01 lutego 2015, 20:39

witam ja mam podobne pytanie jeden klucz mam prawie złamany :( , kupiłem na ebay-u za 4$ ,ze starego wyciągnąłem mały czujnik i wsadzę go do nowego mam nadzieje że to zadziała .Tylko muszę jeszcze dorobić wzorek czy wystarczy u kolesia co dorabia klucze czy serwis
chodzi o 929 do ścisłości

 
Posty: 729
Rejestracja: 13 sierpnia 2013, 11:00
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 20
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Re: Kodowanie kluczyka Honda CBR 1000RR sc59

Post » 02 lutego 2015, 02:14

Jeżeli masz kluczyk oryginalny i jest on równy to tak ale radze dodatkowo zabrać np zamek kanapy lub wlewu . Piszesz że masz prawie złamany więc docięcei nowego może być utrudnione i dobrze aby mial zamke na wzór . Dobry fachowiec dotnei i sprawdzi od razu czy pasuje.

Co do przełożenia kostki to tak wystarczy przełożyć i będzie działać ;)

Następna

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość