Dzisiaj jest 14 listopada 2018, 08:45

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

zapytanie

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: Max_929, Tytus

 
Posty: 35
Rejestracja: 19 stycznia 2012, 00:04
Lokalizacja: Osiek k.O
Motocykl: FireBlade sc 57
Rok produkcji: 2004

zapytanie

Post » 31 października 2013, 00:11

Witam na wiosnę może bede przymierzał sie do zmiany moto. W grę wchodzą dwa moto yamaha R1 rn 22 i fajer sc 59 ale model od 2010, ale właśnie jak z nimi jest czy te od 2010 biorą nadal olej bo słyszałem że fajery od 2010 są już ok. Proszę o odp tych którzy mają jakąś wiedzę na ten temat. Pozdro

 
Posty: 84
Rejestracja: 22 kwietnia 2010, 01:23
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 3
Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2005

Post » 31 października 2013, 19:46

Temat juz przerabiany, zerknij do archiwum, wszystkie biorą olej do 2013.

 
Posty: 35
Rejestracja: 19 stycznia 2012, 00:04
Lokalizacja: Osiek k.O
Motocykl: FireBlade sc 57
Rok produkcji: 2004

Post » 01 listopada 2013, 13:29

ok :)

 
Posty: 38
Rejestracja: 21 stycznia 2014, 13:41
Lokalizacja: KrK
Pochwały: 1
Motocykl: sc57b
Rok produkcji: 2006

Post » 31 stycznia 2014, 01:43

zauważyłem na filmiku że koleś naper.... autobama i mu się kontrolka włącza od oleju
około 9 minuty
http://www.youtube.com/watch?v=NpW5bUaoTQg

zastanawiam się czy wszystkie litry ciągną olej czy tylko to przypadłość sc59

Awatar użytkownika
 
Posty: 229
Rejestracja: 11 października 2007, 19:06
Lokalizacja: Rybnik
Pochwały: 6
Motocykl: było SC33, SC50, SC57A teraz SC33FL
Rok produkcji: 0

Post » 31 stycznia 2014, 18:13

tomcy pisze:zauważyłem na filmiku że koleś naper.... autobama i mu się kontrolka włącza od oleju
około 9 minuty
http://www.youtube.com/watch?v=NpW5bUaoTQg

zastanawiam się czy wszystkie litry ciągną olej czy tylko to przypadłość sc59


Kolego którą kontrolke widziałeś? http://www.fireblade.pl/sc59_zdjecia_2008.php bo ja tam widzialem z rezerwy

 
Posty: 84
Rejestracja: 22 kwietnia 2010, 01:23
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 3
Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2005

Post » 01 lutego 2014, 11:00

świeciła się jeszcze ta informująca zmianę biegów.:)

Awatar użytkownika
 
Posty: 22
Rejestracja: 02 listopada 2014, 20:40
Lokalizacja: SB
Motocykl: CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 2008

Re: zapytanie

Post » 22 lutego 2015, 22:30

Cześć :!:
Panowie prośba a zarazem pytanie bo nie mogę znaleźć w serwisówce info ile płynu chłodniczego ma wejść do SC59 08r ?
Mam w garażu po poprzednim moto płyn Motul motocool expert będzie ok?
Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
 
Posty: 1512
Rejestracja: 18 maja 2011, 20:50
Lokalizacja: Mrągowo
Pochwały: 16
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Re: zapytanie

Post » 22 lutego 2015, 23:19

Plyn bedzie ok w serwisowce pieknie napisane 3L

Awatar użytkownika
 
Posty: 22
Rejestracja: 02 listopada 2014, 20:40
Lokalizacja: SB
Motocykl: CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 2008

Re: zapytanie

Post » 23 lutego 2015, 19:57

maciekx,Dzięki :!: Faktycznie było w specyfikacjach ;)

Awatar użytkownika
 
Posty: 22
Rejestracja: 02 listopada 2014, 20:40
Lokalizacja: SB
Motocykl: CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 2008

Re: zapytanie

Post » 01 maja 2015, 16:38

Cześć Wszystkim :!:
Mam sprawę...
Ruszając motocyklem przy około 3/3,5 tyś. obrotów pojawia się mała "dziura" dusi moto tylko w tym momencie.
Próbuje dojść czym to może być spowodowane (drobinki wody w układzie ,brudny filtr paliwa ?).
Podobno zanim kupiłem tą Sc59 to stała dłuższy czas niejeżdżona.
Szukałem filtra paliwa ale nic nie znalazłem przypuszczalnie będzie połączony z całą pompą paliwa.
I tu pytanie czy filtr paliwa w tym modelu się wymienia i czy jest w formie "bąbki" czy np jakiś materiałowy ?
Z góry dzięki :!:


Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość