Chciałem się podzielić wrażeniami z mojej ostatniej podróży na mojej żółciutkiej 954

Dnia 31-07-2010 Dzień nie zapowiadał się za ciekawie... rzekłbym że odechciało mi się czegokolwiek. Poszedłem do pracy i tam z niepokojem wyczekiwałem na choć kawałeczek słońca ... jednak nic z tego. Z pracy zerwałem się dosyć wcześnie. Jak dojechałem do mojego domu, deszcz nie odpuszczał ale słabł w minuty na minute, więc postanowiłem że pojadę choćby nie wiem co, pojechałem po mojego Plecaczka

MAPKA
W końcu ruszyliśmy, punkt startowy:
--->Cabanów (czyt.Chrzanów

Ale naprawdę katorga wybierać się w piątek w stronę gór nawet na motocyklu...
Kierowcy ..eh szkoda słów ... a nasze piękne drogi
W sobotę pojechaliśmy z Białki w stronę Tatrzańskiej Łomnicy, gdzie jest fantastyczna kolej linowa za jedyne 13ojro

Później pojechaliśmy do Strebskiego Plesa ( taki fajne i przyjemne jeziorko) gdzie jest naprawdę ładnie i widać Tatrzańską Łomnicę oraz inne cudowne szczyty Tatr. I tu parking motocykla chyba 3 ojro

Później wróciliśmy do Białki bo było już późno, na dobre jedzonko

W niedzielę o godzinie około 9.30 Wyjechaliśmy tą sama Trasą w stronę Słowacji i Przez tatrzańską Łomnice i reszte malowniczych misat wzdłóż pasma Tatr

I powiem szczerze że jak ktoś nie jechał nigdy wzdłuż tatr po stronie Słowackiej to powinien to zrobić

954 jest może i nie za wygodna w 2 osoby ale jadąc na zakrętach z pełnym bagażem ten motocykl sam jedzie i łyka zakręty niczym smok wawelski wodę z wisły

Po prostu bajka

Niestety wjeżdżając do polski czar pryska, dziurawe drogi ... idioci na drogach itd ...
Ale ważne że się udało, mimo obawy o pogodę

w Sumie zrobiłem 600km w weekend

Jak mi się coś przypomni to napiszę

Planuje jeszcze w Sierpniu jechać w góry stołowe, sklane miasto, Praga ale to na tydzień, ale na razie cicho sza

Jadąc na motocyklu to jest zupełnie inaczej niż puchą

Eh mógłbym pisać godzinami

aha i taki drobnostki co ze sobą zabrałem:
+oponę w sprayu 1 pucha
+zestaw do naprawiania opony + 2 naboje CO2
+kombinezony przeciwdeszczowe (najtańsze na allegro, ale są naprawdę nie przemakalne)
+tank-bag oxforda
+sakwy oxforda
+Ciuchy (ograniczoną ilość)
+kurtkę tekstylna do jazdy na moto (bo w skórze to ciężko by było jechać kolejkami itd)
To chyba tyle

Pozdro