» 02 maja 2010, 12:02
Witam wszystkich Sympatyków motocylkli Honda. Ponieważ też śmigam motocyklami na silnikach deko innych niż wasze a dokładnie L-Twinami ale innej marki tej gorszej- Ducati a dokładnie ST4S sportowo turystyczne-do rozrywki a jako traktorem do roboty turlam się Bmw R850R 96r. Mam na imie tak jak w niku. Mieszkam 20km na północ od Warszawy w Modlinie Twierdzy nie daleko od lotniska na którym zapewne wielu z was było poszaleć na moto lub o nim słyszało co się tam wyczynia. Od 2lat zająłem się z dość niezłym zainteresowaniem przeróbkami tłumików motocyklowych. Przeróbki tego rodzaju podobają mi się pod tym względem że po małej modernizacji tłumików motocykle mruczą przepięknie. Robiłem już ponad 2 setki różnych tłumików więc wiem.Postanowiłem się tu zarejestrować gdyż zauważyłem że jest sporo dylematów na temat układów wydechowych. Moim zdaniem nie warto kupować akcesoryjnych tłumików i płacić kilka tysi, wcale przeróbka swoich już posiadanych na motocyklu nie daje gorszych efektów a przy tym kosztuje mały procent ceny akcesoryjnych no chyba że zależy wam na ładniejszym wyglądzie niż seryjny. Udzielam też pomocy wszystkim którzy mają techniczne możliwości i ochotę przerobić swój tłumik samodzielnie co wychodzi jeszcze taniej ,mogę dostarczyć wszystkie niebędne do tego materiały lub dowolną ich ilość lub tylko służę radą jeśli ktoś nie wie jak się za to zabrać. Posiadam dość bogate archiwum w postaci fotostory z przeróbek różnych tłumików np. Honda Varadero 1000 9-kompl. Yamaha XT660X 8-kompl. różne Ducati ponad 20-kompl, Hondy Shadow 750 i 1100, Aprilia ETV 1000 Capo Nord 3-kmpl. i wiele wiele innych. Ostatnio przeróbki tłumików to mój konik.Więcej informacji jest w moim okienku "WWW" lub po wpisaniu na google hasła -EdHaust
Liczy się tylko jakość decybeli -505436737